Labdarúgás

2022.06.08. 16:05

Erdélyben jártak a mezőberényi gyerekfocisták

Három év után újra Székelyudvarhelyre látogattak a Berényi Gyermek FC fiatal futballistái, akik a helyi sportiskola által megrendezett U16-os tornán léptek pályára, emellett azonban egyéb programoknak is részesei lehettek.

G. P.

/Fotó: BMH/

Kajlik Péter, a Berényi Gyermek FC elnöke elmondta, nagyon várták már, hogy ismét találkozzanak a régi barátaikkal.

Meglátogattuk a szovátai gyermekotthont, ahová nem érkeztünk üres kézzel, sportolói érmeket és gyermekruházatot adományoztunk a lakóknak, amit Kiss Ferenc, szovátai alpolgármester vett át – számolt be az elnök. Felnőtt szurkolói csoportjuk a Madarasi Hargitára utazott, de részt vettek az összmagyarság egyik legnagyobb vallási ünnepén, a pünkösdi csíksomlyói búcsún is. 

Felemelő érzés volt a becslések szerint mintegy háromszázötvenezer magyar ember között lenni – mondta Kajlik Péter, aki elégedetten szólt az U16-os csapat szerepléséről. – Jól szerepeltünk a hatcsapatos, negyvenharmadik Június 1. Kupán, ahol sikerült bejutnunk a döntőbe. A csoportban null–nullás döntetlennel kezdtünk a Székelyudvarhelyi Sportiskola ellen, majd kettő–egyre legyőztük a Marosvásárhelyi Sportiskolát. Az elődöntőben a Szászrégen következett, ellenük három–egyre nyertünk. A döntőre sajnos elfáradtak a srácok, az erdélyi területről válogatott játékosokból álló Csíkszeredai Labdarúgó Akadémiától négy–nullára kikaptunk, így végül ezüstérmes lett a csapat. Az eredmény a játékosok mellett Oláh Zsolt és Benyovszki Róbert edzők munkáját is dicséri.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában