Fekvenyomás

2022.05.27. 16:44

Balog Nátán és Cserna János is világbajnok lett

A vésztői Marvel Team SE két kiválósága, Balog Nátán és Cserna János is a dobogó tetején ünnepelhetett a kazahsztáni Almatiban.

P. B.

Balog Nátán a dobogó legfelső fokán /Fotók: Magyar Erőemelő Szövetség/Facebook/

Folytatták kiváló szereplésüket a Békés megyei versenyzők a kazahsztáni Almatiban jubileumi ötvenedik alkalommal sorra kerülő fekvenyomó világbajnokságon. A rangos esemény második napján, múlt vasárnap a vésztői Marvel Team SE 120 kilogrammos kiválósága, Cserna János végzett az első helyen 250 kg-os eredménnyel Masters 2 (EQ) kategóriában. 

A nagyszerű pályafutása ötödik világbajnoki aranyát megszerző Cserna úgyis megvédte címét, hogy kategóriaváltás miatt 17 kilót kellett lefogynia. Az ötödik után aztán következett a hatodik vb-cím is. A vésztői versenyző nagyon szoros küzdelemben a Classic kategóriában is a csúcsra ért: a 120 kg-osok Masters 2 viadalán 202.5-ös eredménnyel győzött amerikai Virgin-szigeteki és libanoni riválisát maga mögé utasítva.

Pénteken újabb megyei diadalt ünnepelhetett a magyar csapat. Az ugyancsak vésztői Balog Nátán a juniorok 74 kg-os kategóriájában lett aranyérmes 160 kg-os teljesítménnyel. Balog karrierje ötödik világbajnoki elsőségét gyűjtötte be. A szintén a Marvel Team színeiben induló Berke Lóránd (aki egyben a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke is) a 93 kg-os súlycsoportban a Masters1 Classic kategóriában mérette meg magát és végzett negyedik helyen 165 kg-os összeredménnyel.

A további magyar vonatkozású eredmények közül mindenképpen ki kell emelni Kőhalmi Virágot és Schauer Kornét. Kőhalmi az 57 kg-os ifjúságiak Classic versengésében zárt ezüstérmesként 55 kg-os eredménnyel. A hazai szakszövetség alelnökeként is tevékenykedő Schauer nem talált legyőzőre Classic Masters 1 120 kg-ban, 220 kg-val diadalmaskodva zárt az élen két francia vetélytársát megelőzve.

A Békéscsabai Súlyemelő SE versenyzője, Szabó Ágnes vasárnap mutatkozik be Kazahsztánban a hölgyek +84 kg-os kategóriájában.

Kapcsolódó cikkünk: Cserna János világbajnok lett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában