Futás

2022.04.13. 15:35

Szarvas Mátyás új világcsúcsa

A békéscsabai származású, jelenleg a Balaton-felvidéken élő Szarvas Mátyás ultraterepfutó március 7-én Szigligetről vágott neki negyedik alkalommal az Országos Kékkör 2560 kilométeres távjának.

V. L.

Archív fotó

A békéscsabai származású futó terve az volt, hogy a korábbi 39 napos teljesítést egy nappal lerövidíti, és akkor új világcsúcsot állít fel. A vállalkozás sikerült, a harmincnyolcadik napon szerdán délután 14 óra után néhány perccel Szarvas Mátyás Úrkútról a 64,7 km teljesítését követően megérkezett Szigligetre, ahol a Várban Balassa Dániel a település polgármestere köszöntötte a kiváló sportembert. 

Szarvas Mátyás, a Körösök Völgye Turista Egyesület többszörös világkupa győztes, és országos bajnok ultrafutója a következőket mondta a beérkezést követően: – Nem volt egyszerű feladat a Kékkör teljesítése, de örülök neki, hogy negyedszerre is sikerült. Két pár cipőt használtam el a több mint két és félezer kilométer futás során. A legnehezebb szakasz a harmincnegyedik napon volt, Hűvösvölgy és Pusztamarót között, amikor szakadó esőben, hatalmas sárban kellett futnom, s bizony mindez alaposan próbára tett. Sok kedves és érdekes élmény ért az út során, a legjobban talán annak örültem, amikor Fancsalon az egykori kiváló békéscsabai ultrafutóval Bogár Jani barátommal találkoztam, akivel megöleltük egymást, és hosszasan elbeszélgettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában