Labdarúgás / NB II. - Galériával

2022.04.10. 19:27

Súlyos csabai vereség

Kecskeméti TE–Békéscsaba 1912 Előre 4–1 (1–0)

V. L.

Kecskeméti TE–Békéscsaba 1912 Előre 4–1 /Fotók: /Petőfi Népe/Bús Csaba/

Labdarúgás NB II.-es mérkőzés, Kecskemét, 1000 néző. V.: Móri (Bede, Nagy V.). Kecskemét: Varga B. – Buna (Tóth Dávid, 72.), Szabó A., Rjasko, Szalai G., Hadaró (Grünvald, 65.) – Lipcsei (Tóth B., 46.) , Nagy K., Vágó, Szuhodovszki (Katona, 65.) – Lukács D. (Gál, 91.). Vezetőedző: Szabó István. Békéscsaba: Winter – Puskás (Horváth P., 63.), Bora, Farkas M., Fazekas, Bor (Mikló, 79.) – Máris, Váradi (Szabó P., 63.), Király (Sipos, 72.), Pantovics – Lukács R. (Tóth Dániel, 72.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Sárga lap: Pantovics, a 76., Nagy K., a 86. percben. 

Szögletarány: 6:6 (1:5).

13. perc: Lukács D. indította be a jobb oldalon az előretörő Bunát, aki a felsőlécet találta el, a kipattanó labdát Szuhodovszki fejelte közelről Winter kapujába, 1–0.

67. perc: Lukács R. indította Márist, aki a jobb alsó sarokba lőtt, 1–1.

70. perc: Grünvald beadása után Tóth Barna fejelt öt méterről a kapuba, 2–1. 

90. perc: Katona tette középre Lukács Dánielnek a labdát, aki egy csel után kilötte a jobb felső sarkot, 3–1.
92. perc: szöglet után Szalai G. lőtt a kapuba, 4–1.  

 

A két csapat őszi találkozója Békéscsabán 1–1-es döntetlent hozott. Tapogatózó játék után a 9. percben Hadaró beadását követően Lukács D. lövését mentették a csabai védők. Két perccel később Bor lőtt távolról, a labda Varga kapusról kipattant, de még össze tudta szedni Lukács R. elől.  A tabella negyedik helyén álló hazaiak az első negyedórában vezetéshez jutottak, ezzel nehéz helyzetbe hozták a kiesés ellen küzdő Előrét.  A 30. percben Lukács D. ugrott ki a csabai védők közül, egyedül vitte a kapusra a labdát, de nem tudott betalálni.  Két perccel később Lukács Raymond lőtt kapura, Varga B. védeni tudott. A 35. percben csabai szöglet után Farkas Márk csúsztatott, a labda a hosszú oldalon érkező Fazekas elé került, aki néhány lépésről a kapu mellé sodorta a pettyest. Az első félidőben hiába rúgott öt szögletet is a Békéscsaba, a kapu előtt elfogyott a tudománya, így a hazaiak egy védelmi hiba után esett góllal vezettek a szünetben.

Fordulás után a bátrabban támadó csabaiak a 67. percben egyenlítettek, de néhány perc múlva gólt kaptak, így ismét a házigazda vezetett. 

Ezt követően a vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de a hajrában újabb gólokat kaptak, így vesztesen távoztak. Jó: Hadaró, Szuhodovszki, Tóth B., Lukács D., ill. a vendégek közül senkit sem lehet kiemelni. Szikszai László

További eredmények:  Pécsi MFC–Győr 1–0, Siófok–III. Ker. TVE 1–0, Szentlőrinc–Soroksár 0–5, Budaörs–Budafok 3–1, Szolnok–Nyíregyháza 1–0, Ajka–Haladás 1–0, Diósgyőr–Tiszakécske 0–0, Csákvár–Dorog 1–1.  A Vasas–Szeged mérkőzést hétfőn 20 órakor játsszák.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában