Légtorna

2022.04.26. 10:21

Gyümölcsözött a befektetett munka a békéscsabai légtornászoknak

Életük első versenyén vettek részt a Sportolj Békés Megye Sportegyesület légtornászai. Az elmúlt hétvégén Budapesten megrendezett Air Fest légtorna versenyre az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők.

G. P.

Békés megyét Bácskay Adél, Nagy Renáta,  Kopcsák Lujza, Göblyös Laura, Fekete Regina Mercédesz és Kosztik Emma Dóra képviselte. 

Sokat készültek a tanítványok erre a versenyre, akik korábban a covid-helyzet miatt nem versenyezhettek azért, mert nem azok mind elmaradtak. A hétköznapi edzéseik mellett az ünnepnapokat és a szombat délutánjaikat is a felkészüléssel töltötték. Egy feladatuk volt, amit edzésen tökéletesen megcsináltak, mutassák be a versenyen is! Ha ez sikerül, onnantól kezdve a bírók kezében van a döntés. Mindenki nagyon szépen helytállt.

– mondta Varró Renáta felkészítő edző. 

A befektetett munkának megérett a gyümölcse, ugyanis szombaton a Silk divízió New Star junior 1-es kategóriában (15-16 évesek) Bácskay Adél szép előadásmódot és egy pontos gyakorlatot mutatott be, így az első helyen végzett, míg klubtársa, Nagy Renáta – aki kiváló művészi elemekkel gazdagította gyakorlatát – ezüstérmet vehetett át. 

Vasárnap a karika divízió UP II-es kategóriában (9-10 évesek) Göblyös Laura 7., Kosztik Emma Dóra 8., és Fekete Regina Mercédesz 9.helyezést ért el. 

Nagy volt az izgalom, ennek ellenére mind a három versenyző szép gyakorlatot mutatott be. Az izgalmat is meg kell tanulni kezelni, ez a verseny rutin megszerzésével szépen fog alakulni, idővel sokkal magabiztosabbak lesznek 

– tette hozzá a felkészítő edző.

Az UP IV-es kategóriában (13-14 évesek) Kopcsák Lujza pontosan, és kiváló művészi hatással végrehajtva gyakorlatát magabiztosan állt a bírák elé. Ennek meg is lett az eredménye, Lujza felállhatott a dobogó legfelső fokára.

– A rendezés kiváló volt, ahogyan a helyszín is. Külön bemelegítő-, és külön versenyterem fogadta a gyerekeket. Sok éve edzősködöm, de ilyen kimagasló színvonalú rendezést, amit a légtornában láttam, még sosem tapasztaltam. Itt tényleg azt érzi a tanítvány (és az edző is), hogy „Igen, ez az amiért jöttem!” Külön lehetett kérni azt is, hogy milyen színű fényt kapcsoljanak be, adott versenyzőnél, mi passzol a zenéjéhez, a gyakorlatának témájához. Ez a sportág egyre népszerűbb. Nem is csodálkozom, amikor a gyerekek egyénre szabott koreográfiával, csillogós ruhában, a kedvenc zenéjükre a levegőben mutathatják meg tudásuk legjavát! – osztotta meg benyomásait Varró Renáta, akinek Farkas Dalma
volt segítségére, a talaj-koreográfiát Silk divízióban Nagybalázs-Trényi Krisztina készítette.
 

A békéscsabaiak következő nagy megmérettetése május 21–22-én a magyar bajnokságon lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában