Röplabda

2022.01.14. 11:51

Óbudán kezd a BRSE

Az év eddigi legfontosabb mérkőzése vár szombaton a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapatára. Tóth Gábor együttese az új esztendő első találkozóját a Magyar Kupa elődöntőjében a Vasas Óbuda Folyondár utcai otthonában vívja 17 órai kezdettel.

G. P.

Archív fotó

Békéscsabán a vezetés, a stáb és a játékosok egyaránt a döntőbe jutást, illetve a tavalyi ezüstérem után a trófea elhódítását tűzték ki célul, s ennek megfelelően is készültek az elmúlt szűk egy hónapban. Utoljára tétmérkőzésen december 18-án az MTK Budapest elleni kupanegyeddöntőben szerepelt a csapat. Az utolsó Extraliga mérkőzést ugyanakkor éppen a Vasas Óbuda ellen játszotta a kék-fehér csapat, amit a vártnál is magabiztosabban, szettveszteség nélkül nyert meg a gárda.

Azóta történt egy, s más a csapat életében, a legfontosabb, hogy két, a Békéscsabához korábban is erősen kötődő játékos állt munkába. A 23 éves magyar válogatott feladó, Bagyinka Fanni csabai nevelés, hat év távollét után Újpestről tért vissza a Viharsarokba. A 26 esztendős korábbi válogatott center, Bodnár Dorottya egy évvel kisfia születése után vállalta ismét a játékot.

A csapat kupaelődöntőre felvezető mérkőzését a Nyíregyházát a karácsony előtt a Bajnokok Ligájában 3:0-ra legyőző szerbiai ZSOK Ub otthonában vívta a BRSE szombaton, egy barátságos találkozó keretében, amit a stáb rendkívül hasznosnak ítélt meg.

Annyi bizonyos, hogy a szombati ellenfél már biztosan nem lesz teljesen ugyanaz, mint amelyik november 28-án Békéscsabán vendégszerepelt. Az amerikai Alexandra Malloy szerződése december 31-én lejárt, aki bár nagy segítséget nyújtott az együttesnek, hogy decemberben Zágrábban kiharcolja a MEVZA-kupa final fourba jutást, végül távozott. A megoldást a szintén amerikai, a 22 éves 195 centiméter magas feladóátlóban, Taylor Bannisterben találták meg, aki az LSU egyetemről érkezett Magyarországra. A neves intézmény történetének legeredményesebb játékosa volt. Új ember a 30 esztendős rutinos, liberó Bamba Yurika is. A klub tájékoztatása szerint sérüléséből felépülve a Vasas saját nevelésű liberója, Juhár Dalma teljes értékű edzésmunkát végez.

A Vasasnál optimistán tekintenek a szombati találkozó elé. Papp Orsolya a klub honlapjának elmondta, hogy az újév első napjai óta a korábbinál is keményebben dolgoznak és gőzerővel készülnek a kupaelődöntőre.

– Mindenki nagyon várja a találkozót, én is izgatott vagyok, mert ez lesz a mostani idényben az eddigi legfontosabb meccsünk. Nagyon szeretnénk visszavágni a Békéscsabának a bajnoki vereségért – fogalmazott a 24 éves center.

Jannisz Atanaszopulosz, a csapathoz nyáron érkezett görög vezetőedző korábbi nyilatkozatában így beszélt az esélyekről:

– A Magyar Kupában nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a Békéscsaba kiváló csapat, és úgy tudom, a holtidényben még tovább erősödött, de ennek ellenére szeretnénk ott lenni a fináléban.

A mérkőzést – melyet a Hunvolley TV élőben közvetít – Kiss Zoltán Attila, Jámbor Tamás vezeti.

A békéscsabai visszavágóra február 2-án, 18 órakor a városi sportcsarnokban kerül sor.

Fésüs Erzsébet Szegeden lett vezetőedző

Érdekes hír látott napvilágot a héten. A Vidux-Szegedi RSE NB I-es férfi csapata új, főállású vezetőedzője a sarkadi származású Fésüs Erzsébet lett, aki novemberben utánpótlás trénerként csatlakozott az egyesülethez. Játékosként 72 válogatottsággal büszkélkedhet, illetve két kupagyőzelemmel és két bajnoki címmel is. 1991-ben az év női röplabdázójának választották. Külföldön is lehetőséget kapott, Spanyolországban és Olaszországban légióskodott. Játékosként, pályafutása vége felé az akkor NB II-es Békéscsabát is segítette, a BRSE-ben edzőként a felnőtteknél és az utánpótlásban is dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában