Labdarúgás - NB II. -galériával

2021.11.28. 19:22

Döntetlenezett az Előre a Budafokkal

Döntetlennel ért véget a Békéscsaba 1912 Előre és a Budafoki MTE összecsapása.

Békéscsaba 1912 Előre–Budafoki MTE 1–1 (1–0)

NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 460 néző. V.: Zierkelbach (Vígh-Tarsonyi, Máyer).

Békéscsaba: Czinanó – Nagy S. (Fazekas L., 66.), Farkas M., Bora, Horváth P. (Puskás G., 76.) – Hodonicki, Király, Sipos, Szabó P. (Zvara, 84.) – Lukács R. (Paudits, 76.), Pantovics (Gránicz, 74.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Budafok: Horváth A. – Szalai D., Jagodics, Fótyik, Kotula (Kalmár O., 46.) – Filkor (Ihrig-Farkas, 46.), Soltész I. – László D. (Szabó M., 66.), Adorján, Papp M. (Zuigéber, 56.) – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Sárga lap: Fótyik, a 48., Bora, az 52. percben.

Szögletarány: 4:5 (3:2).

37. perc: Szabó Péter tette be jobbról nagyszerűen középre a labdát, és a jól helyezkedó Lukács, közepről a kapu bal oldalába fejelt, 1–0.

72. perc: Adorján bal oldali szöglete a labda a hosszú oldalon érkező Soltész elé került, aki a 16-os jobb sarkának közeléből, jobb lábbal kapásból a jobb felső sarokba zúdította a labdát, 1–1.

79. perc: Tíz főre fogyatkozott a Békéscsaba: Király Patrik a felezőnél rossz ütemben csúszott rá Szabó Máté lábára, a játékvezető azonnal a piros lapot mutatta fel.

Jó: Lukács R., Hodonicki, Horváth P., ill. Soltész, Horváth A., Szalai A.

Kiegyenlített küzdelem jellemezte az első negyedórát, egy nagy helyzetet jegyezhettünk fel, Pantovics lövését védte nagy bravúrral. Nagyon sok volt a hiba mindkét oldalon, a már szerdán is eredményes Lukács Raymond azonban nem hibázott a félidő hajrájában. Szünet után, ahogyan várható volt egy nagyon felpaprikázott Budafok lépett pályára, amelynek előbb helyzetek, majd a hajrá kezdetén gól lett az eredménye. A békéscsabaiak igyekeztek visszavenni az előnyüket, ám Király Patrik felesleges szabálytalansága után tíz főre olvadt a hazai csapat, innentől kezdve azonban már az volt a leglényegesebb, hogy ne lőjjön újabb gólt a Budafok. Bár még Gránicznak volt egy helyzete a végén, ez kimaradt, így maradt a döntetlen.

Csizmadia Csaba: – Az első félidő miatt nagyon dühös vagyok, mert lassan és körülményesen játszottunk, ha jobban koncentrál a Békéscsaba, eldönthette volna a mérkőzést. A szünet után teljesen más focit játszottunk, jött az egyenlítés, onnantól kezdve pedig, hogy megtörtént a kiállítás, végig nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. Megnyerhettük volna a mérkőzést, de ha a teljes képet nézzük, akkor teljesen igazságos a döntetlen.

Schindler Szabolcs: – Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült ma győznünk, de ha az elmúlt nyolc napot nézzük, akkor jól teljesítettünk, hiszen kétszer nyertünk, most pedig döntetleneztünk. Ma is volt győzelmi esélyünk, de sajnos ezúttal nem sikerült.

Ezek is érdekelhetik