ejtőernyőzés

2021.10.08. 10:07

Teljes békéscsabai siker született a bajnokságon

Ejtőernyősök borították be a napokban a békéscsabai égboltot, ahol a sportág klasszikus célba ugró nemzeti bajnokságát rendezték meg. A kedvező időjárásnak köszönhetően nem kellett a harmadik, tartaléknapon is versenyezni, két nap alatt le tudták bonyolítani a bajnokságot.

Gajdács Pál

A békéscsabai repülőtéren is ugyanaz volt a feladat, mint minden célba ugró versenyen, 1000 méterről el kellett találni egy 2 centiméter átmérőjű pontot. A nemzeti bajnokságra előzetesen hét csapatot vártak, viszont visszamondás miatt csak négy mérte össze a tudását. A viadalon képviselték magukat a katonák is 10 fővel, de Székesfehérvárról is jöttek még sportbarátok.

– Az időjárás nekünk kedvezett, tökéletes feltételekkel kezdhettük meg pénteken délután a versengést – számolt be a versenyről ifj. Tímár Vince, a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület versenyzője. – Aznap két sorozat ment le a nyolc ugrásra kiírt megmérettetésből. Szombaton a nyolc órai kezdés, és a kegyes kora őszi időjárás lehetővé tette, hogy már aznap befejezzük a versenyt. Mind a nyolc sorozatot le tudtuk ugrani, és így este hatkor már eredményt hirdethettünk.

A csapatok értékelésében a Szolnok Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület érte el a legjobb eredményt 179 centiméteres eredménnyel. A szolnoki katonák második csapata végzett a második helyen (243 cm), és mindössze 2 centiméterrel lemaradva a békéscsabai négyes foglalhatta el a dobogó harmadik fokát 245 centiméterrel.

A Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület egyéni eredményei (16 induló): 4. ifj. Tímár Vince 40 cm, 7. Varga Zoltán 55 cm, 9. Leszkó György 73 cm, 11. Belleli Csaba 77 cm.

A Nemzeti Bajnokság értékelésében megkülönböztetnek szabadidős kategóriát is, ami azt jelenti, hogy azok a sportolók, akik saját szabadidejükben, saját finanszírozásban végzik ezt a tevékenységet, vagyis nem katonák, vagy szponzoráltak. Ebben a kategóriában egyéniben díjazták a legjobbakat, ahol a békéscsabaiak uralták a dobogót:

Szabadidős kategória. Nemzeti Bajnok: ifj. Tímár Vince, 2. Varga Zoltán, 3. Leszkó György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában