Fekvenyomás

2021.10.31. 09:50

Szabó Ágnes újabb világbajnoki címet nyert

A litván fővárosban a fekvenyomó világbajnokság zárónapján, vasárnap mutatkozott be Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője.

V. L.

A vilniusi viadalon a nyílt versenyben, a classic kategóriában a +84 kg-osok között próbált szerencsét a korábban világ-, és Európa-bajnoki címet szerzett erőemelő. Öten mérték össze tudásukat ebben a súlycsoportban, a magyar versenyző legnagyobb ellenfele, a rutinos, korábban számos világversenyen dobogós ukrán Orobets Irina, és a fiatal, 27 éves kazah Okatenko Xénia volt.

Az Orosházi Toldi SE kiválósága 140 kg-mal kezdett, és ezzel megadta az alaphangot a folytatásra, hiszen az ukrán emelőnő elsőre a 115 kg-ot nyomta ki, míg a kazah 120 kg-on mutatott be sikeres gyakorlatot. A második sorozatban Szabó Ágnes kinyomta a 145 kg-ot is, és ezzel már ekkor kijelenthettük, hogy ő az idei világbajnok, hiszen vetélytársai a 120, és 122,5 kg-ig jutottak, és a harmadik kísérletre is csak 127,5 illetve a kazah lány, 130 kg-ot kértek. Az ukrán nem tudta kinyomni a 127.5 kg-os súlyt, így őt lett a bronzérmes, míg Okatenko teljesítette a 130 kg-ot, így a második helyen zárt. Szabó Ágnes a harmadik fogásként 152 kg-ra ment, ami most kifogott rajta, de így is fölényesen, 15 kg-os előnnyel, 145 kg-mal nyerte újabb világbajnoki címét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában