biliárd

2021.10.27. 13:30

Ötvenen biliárdoztak Gyomaendrődön

A gyomaendrődi Holler Szállóban közel félszáz versenyző vetélkedett az elmúlt hétvégén a kétnapos Eurokegel biliárd viadalon.

G. P.

Az első napon az első osztály versenyzői álltak asztalhoz 16 fővel, amelyből három játékos (Farkas László/Jóbarát BK, Farsang János/Berényi BK, Ungor István/MBBE) először mérette meg magát a legjobbak között. Az izgalmas csoportmérkőzések után, a negyeddöntők egészen parádés mérkőzéseket hoztak.

Filadelfi Mihály remek győzelmet aratott a sokszoros bajnok Szűcs Sándor ellen (3:1), míg az újonc Farsang János, a már rutinos eurokégelesnek számító Gyurkó Lászlót győzte le nagy csatában (3:2).

A folytatásban Turi Zoltán magabiztosan múlta felül Harmati Lászlót (3-0), az utolsó negyeddöntőben pedig a Korona BK ikonikus versenyzője, Bíró Imre és a Cápa-kapitány, Tomka Lajos feszült egymásnak. Az egészen parádés és fordulatos mérkőzés végén a gyomaendrődi játékos örülhetett (3:2).

Az elődöntőkben úgymond folytatódott a tűzijáték. Filadelfi Mihálynak minimális pontok hiányoztak, hogy döntő szettre kényszerítse Bíró Imrét, ám a negyedik szett végjátékát a rutinosabb versenyző nyerte, így Bíró Imre készülhetett a döntőre (3:1). A másik elődöntőben Farsang János egészen kiváló játékkal lepte meg Turi Zoltánt, nem hagyva esélyt még a szépítésre sem az évek során rendkívül eredményes játékosnak (3:0).

A bronzmérkőzésen Turi Zoltán erőteljes játékkal próbálta lezárni a küzdelmet. Már 2:0-ra is vezetett, de Filadelfi Mihály nem adta fel, higgadt játékkal megfordította mérkőzést és megszerezte a 3. helyért járó trófeát.

A döntőben Bíró Imre és Farsang János találkozott. Előbbi játékos a nap során már több nagy csatát sikerrel vívott meg, míg a berényi újonc az első versenyén nyomban a fináléig jutott. Ezúttal a mérleg a rutin felé billent, hiszen Bíró Imre kétséget nem hagyva, hogy ezen a napon ki a legjobb, 3:0 arányban megnyerte a mérkőzést, a fejben talán már fáradtabb Farsang János ellen.

Végeredmény: 1. Bíró Imre (Korona BK), 2. Farsang János (Berényi BK), 3. Filadelfi Mihály (Magamért Egyesület), 4. Turi Zoltán (Belvárosi Cápák BK).

Vasárnap a másodosztályon volt a sor, 30 lelkes játékos vágott neki a küzdelmeknek. Késő délutánra, a 42 csoportmérkőzés után következhettek a nyolcad-, majd a negyeddöntők.

A négy közé esélyeshez méltóan Hangya Imre (Korona BK) és a Berényi BK korábbi első osztályú játékosa, Salát Mátyás mellett, dr. Szabó László (Jóbarát BK) jutott, valamint a Tótkomlósi BK reménysége, Lukács Tamás, aki nem mellesleg ezen a versenyen debütált az egyéni mezőnyben.

Hangya Imre meggyőző játékkal győzte le békési riválisát, dr. Szabó Lászlót (2:0), a feltörekvő tehetség és a rutin csatáját ezúttal a tapasztalat nyerte (2:0), Salát Mátyás révén. A harmadik helyért megvívott mérkőzésen Lukács Tamás fiatalos lendületével, szép játékkal győzedelmeskedett két szettben (2:0).

A döntő szoros és változatos csatát hozott, Hangya Imre magához ragadta a kezdeményezést és vezetést szerzett, majd Salát Mátyás pillanatai következtek, aki egyenlített. A döntő szettben a Korona BK játékosa magabiztos játékkal a maga javára fordította a mérkőzést, ezzel megnyerve a szezon első versenyét (2:1).

Végeredmény: 1. Hangya Imre (Korona BK), 2. Salát Mátyás (Berényi BK), 3. Lukács Tamás (Tótkomlósi BK), 4. dr. Szabó László (Jóbarát BK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában