labdarúgás

2021.10.04. 13:08

Emberhátrányban is nyertek a Gyulai Amazonok

Újabb győzelemmel zárkózik az NB II-es bajnokság középmezőnyéhez a Gyulai Amazonok női labdarúgó-csapata, amely a 6. fordulóban hazai pályán győzte le a Nagykáta SE-t.

G. P.

Fotó: Toth Laszlo

Jól kezdett a Gyula, már a saját térfelén agresszívan letámadta ellenfelét. A 28. percben a gyulai Hack Fanni piros lapot kapott, mert ütemkéséssel utolsó emberként letarolta a vendégek támadóját. A megítélt szabadrúgásból rögtön gólt is szerzett a Nagykáta, melyre Szerb Katalin még a középkezdés után válaszolt. Molnár Kitti végig jó teljesítményt nyújtva a félidő vége előtt egy perccel 2–1-re módosította az állást, így egygólos gyulai előnnyel cseréltek térfelet a csapatok.

A 2. félidő álomszerűen kezdődött a gyulaiaknak, nyolc percen belül háromszor is betaláltak, előbb Lovas Laura fejelt a léc alá, majd Paál Dalma duplázott. A játék sokszor a durvaság határát súrolta, többen be is sárgultak. Palócz Mónika 23 perc alatt kettőt is összeszedett, így a kelleténél hamarabb vonult pihenőre. A vendégek még kétszer szépíteni tudtak, de a mérkőzés így is biztos gyulai sikert hozott, Sovány Dorina szépségdíjas szabadrúgás góllal állította be a végeredményt.

Gyulai Amazonok–Nagykáta SE 6–3 (2–1)

NB II-es női nagypályás labdarúgó-mérkőzés, Gyula. V.: Bányai Dorottya (Juhász Dóra, Kovács Alexandra). Gyula: Kósa – Szappanos (Barthalos), Paál, Lovas, Molnár Á. (Sztrein), Sovány, Szerb, Hack, Bartha (Palócz), Molnár K., Csanálosi. G.: Szerb a 31., Molnár K. a 44., Lovas az 53., Paál az 56., a 61., Sovány a 77., ill. Halmi a 30., Kubitsch a 63., Angyal a 84. percben. Kiállítva: Hack a 28., Palócz a 86. percben.

Molnár Ágnes csapatkapitány: – Sok poszton dekoncentrált játék és lassabb reagálás jellemzett minket az elején, ennek köszönhetően időbe telt, mire minden játékos belepörgött a meccsbe. Jól reagáltuk le az emberhátrányt, nem látszott a csapaton, hogy kevesebben vagyunk, sőt, kreatívan igyekeztünk ezt kompenzálni. Rendkívül szép gólokat rúgtunk a végig feszült hangulatú mérkőzésen. Látványos periódusai is voltak a játékunknak, melyekből lehet hosszú távon építkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában