kézilabda

2021.10.17. 09:43

Bravúros békési győzelem született a listavezető ellen

Az NB I. B.-s férfi kézilabda-bajnokság 5. fordulójában bravúros győzelmet aratott a békési csapat, amely 7 góllal múlta felül a listavezetőt. Az igazsághoz tartozik, hogy az egyébként sem túl bő létszámú kerettel rendelkező Cegléd mindössze nyolc mezőnyjátékkossal és egy kapussal állt ki, ami persze a hazaiak érdemét nem csökkenti.

V. L.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Optimum Solar-Békési FKC–Ceglédi KKSE 27–20 (12–10)

NB I. B.-s férfi-mérkőzés. Békés, 150 néző. V.: Haskó, Natkai. Békés: KISS O. 1 – Hrabák 1, HASZILLÓ 5 (1), Lele 2, Árpási 2, SZÁSZ 6, FEDOR 4. Cs.: Takács (kapus), Osgyán 2, Kiss R. 2, DR. CZINA, Dávid 1, Varsandán Á. 1, Laufer, Mezei, Kohlrusz. Edző: Padla József. A Cegléd legjobb dobói: Simányi 4, Teleki 4.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

A találkozó elején rendre a vendégcsapat vezetett minimális különbséggel. Ebben az időszakban a támadásban elkövetett bosszantó hibák miatt nem tudott előny kovácsolni magának a Békés. A félidő közepén azonban egy négyes szériával összejött a fordítás, az ekkor kiharcolt előnyt pedig a szünetig eredményesen őrizte Padla József alakulata.

Nagy lendülettel kezdte a második játékrészt a BFKC és pár perc alatt megduplázta addigi előnyét. A hazai gárda tagjai közül többen is remek egyéni teljesítménnyel hívták fel magukra a figyelmet ezen a napon. A kapuban Kiss Olivér góljai mellett például remek védésekkel tűnt ki, nagy szerepe volt abban, hogy társai a félidő a 45. percre először vezettek hét találattal (20–13). A meccs utolsó negyedére eldőltek a lényegi kérdések, a hazaiak magabiztosan tartották a megnyugtató különbséget, ezzel háromra növelve bajnoki győzelmeik számát.

Padla József: – Nehéz mérkőzést játszottunk a listavezetővel, amely nélkülözte néhány kulcsemberét. A padról beforgatott játékosainkkal nagy iramot tudtunk diktálni, amivel fokozatosan felőröltük a Cegléd ellenállását. A fiúk nevében is köszönöm a szurkolóink biztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában