kézilabda nb i. b

2021.10.29. 19:57

A végén csak sikerült behúzni a mérkőzést

Ceglédi KKSE–Orosházi FKSE-Tokai 25–26 (14–13)

G.P.

Kézilabda NB I. B-s férfi mérkőzés. Cegléd, 100 néző. V.: Budai-Bock, Wenzel. Orosháza: Majdán – Pásztor M. 3 (2), Molnár G., Mihály, Kovács B. 4, Antal 2, Lászlai 5. Cs.: Pajkó (kapus), Kiss R. 4, Döme, Bella 4, Tóth K. 2 (1), Németh L. 2 (1). Edző: Kovács Attila. A Cegléd legjobb dobója: 6. Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 5/4.

Beküldött fotók

A 2. percben a Cegléd szerezte a mérkőzés első gólját, amire Lászlai válaszolt, majd hosszú percekig egyik csapat sem talált a kapuba. Az Orosházától rengeteg rontott lövést láthatott a közönség, melynek következtében a 12. percben már 5–3-ra vezetett a Cegléd. Hat perccel később már három volt a különbség, és következett az orosházi időkérés. A 20. percben Pásztor büntetőből egygólosra faragta a hátrányt (12–11), de a vendégek továbbra is rengeteg helyzetet hagytak ki, így a félidő vége előtt két perccel ismét három volt közte a hazaiak javára, amin csak csökkenteni tudtak a lelkesen, de sok hibával játszó orosháziak.

A 2. félidő kezdetén Lászlai egyenlített, majd Pajkó kivédte Kállai hetesét, a túloldalon Kovács Bence nem hibázott, így az OFKSE átvette a vezetést. Lászlai találatával már kettővel vezetett a vendég, de a hazaiak egalizáltak, amit még jó párszor megismételtek a játékrész során, mindig volt válaszuk a ceglédieknek (51. p.: 22–22). Folytatódott ez az oda-vissza gólváltás. Az 59. percben Pajkó bravúrja után Pásztor Máté nem hibázott és ismét kétgólos orosházi előnyt mutatott az eredményjelző, amiből a lefújásig egyet sikerült nagy küzdelem árán megőrizni.

Kovács Attila: – Hullámzó színvonalú, de küzdelmes mérkőzést vívtunk. Nagyon sok tiszta helyzetet hagytunk ki, s ha ezeknek egy részét belőjük, már hamarabb eldőlt volna a találkozó. Egy perccel a vége előtt meccslabdát adtunk ki a kezünkből, de végül sikerült megtartani az előnyt. Gratulálok a csapatomnak! Rendkívül értékes győzelmet arattunk.

Ezek is érdekelhetik