tollaslabda

2021.10.16. 14:43

A csabai tollaslabda első nemzetközi érmét ünnepelhetjük

Fontos mérföldkőhöz érkezett a békéscsabai tollaslabdázás a közelmúltban. A Körös Tollaslabda Sportegyesület (KTSE) utánpótlás játékosai először szerepeltek nemzetközi tollaslabda versenyen, ami az első külföldi megmérettetést jelentette a csabai tollaslabdázás történetében. Horvátországban a közelmúltban megrendezett három napos viadalon, 19 nemzet 169 játékosa mérte össze tudását.

V. L.

A 8. Zágrábi Nemzetközi Ifjúsági Bajnokságon az U13-as korosztályban két tehetséges KTSE tollaslabdázó, Giricz Levente, és Tószögi György szerepelt egyéni és páros számokban.

A fiúk nem ijedtek meg a hangulatos nemzetközi arénában, és az első napon a csoport mérkőzéseiken mindketten győztes meccset is játszottak. A verseny második napja a páros számokkal folytatódott, ahol a csabai duót az elődöntőben egy ukrán páros búcsúztatta, így a harmadik helyen végeztek, és ezzel megszerezték a békéscsabai tollaslabda sport első nemzetközi érmeit.

A Körös Tollaslabda Sportegyesület elnöke, Mitykó László nagy örömmel gratulált a békéscsabai edzőteremben a játékosoknak, és edzőjüknek, Baranyai Jánosnak, hiszen amint kifejtette, a

zágrábi érmek nem csak az egyesület életének magasabb szintre lépését jelentik, hanem a megyeszékhely számára elhozták egy újabb sportág nemzetközi sikerét is.

Tószögi György és Giricz Levente

Értékeléséhez hozzáfűzte, ez az eredmény különösen annak fényében jelentős, hogy a Békéscsabán négy évtizede folyamatosan jelenlévő tollaslabda sport csak 2018 őszén öltött egyesületként önálló

szervezeti formát, és csak ekkortól kezdődött meg az utánpótlás oktatás megszervezése. Mindez két éve formálódott hatékony szakmai munkává. Ez pedig annak tükrében, hogy a

versenyszintű tollaslabdázás rendkívüli állóképességet, gyorsaságot, összetett technikai képzést, magas koncentrációs képesség fejlesztést igényel, nem mondható túlságosan hosszú időnek, viszont annál inkább fémjelzi a KTSE sikeres szervezeti erőfeszítéseit.

A Körös Tollaslabda Sportegyesület két ifjú sportolója legközelebb október 29.-ike és 31.-ike között a horvátországi Opatijában, az Adria Nemzetközi Ifjúsági Bajnokságon folytatja majd nemzetközi szereplését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában