röplabda

2021.09.05. 11:07

Újpesten kezdte meg a tesztmeccsek sorát a BRSE

Közös edzéssel és egy mérkőzéssel zárta a felkészülés ötödik hetét a Swietelsky-Békéscsabai RSE extraligás női röplabda-csapata.

G. P.

Újpestre utazott az együttes, ahol közös edzés, míg másnap, szombaton edzőmérkőzés szerepelt a programban. A héten csatlakozott a játékoskerethez a finn Salla Karhu, és Pekárik Eszter, mindketten az Európa-bajnokságon szerepeltek.

– Játékos és edző is nagyon várta már az első mérkőzést, elmondhatom, hogy pozitív tapasztalatokkal jöttünk haza Újpestről – kezdte értékelését Tóth Gábor, a BRSE vezetőedzője. – Az volt a fontos, hogy mindenki pályára kerüljön, és mindenki élt is a lehetőséggel. Nem számított a végeredmény, de a játékból még nem is lehet rövid-, és hosszútávú következtetéseket levonni. A csapat maximálisan jó hozzáállással hozta le a találkozót, mindenki kiadott magából mindent. Még nagyon az elején tartunk a munkának, több felállást eddig még nem tudtunk gyakorolni, ezért is volt nagyszerű alkalom a pénteki Újpesttel közös edzés, és a másnapi mérkőzés. Innentől kezdve minden hétre jut egy-egy párharc, vagy felkészülési torna. Pekárik Eszter és Salla Karhu kapott néhány napos pihenőt az Európa-bajnokság után, de a héten már mindketten bekapcsolódtak a munkába, sőt, pályára is léptek Újpesten, mi több, mindketten jól is teljesítettek.

Tóth Gábor elmondta még, hogy a keretből mindenki a fedélzeten van, így futnak neki a felkészülés hatodik hetének is.

Jövő héten csütörtökön a Balatonfüred együttese érkezik Békéscsabára, ahol az újpestihez hasonló közös edzésre kerül sor, és edzőmérkőzésen is összecsapnak a felek. A csabai klub tájékoztatása szerint ez a program még nem lesz nyilvános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában