kosárlabda

2021.09.22. 11:28

Megújult csapattal tér vissza városába a Békési SZSK

A tavalyi keret tagjaival maximálisan elégedett volt a Békési SZSK vezetése, szakvezetése, ám a Covid- járvány újabb átalakításokra kényszerítette a klubot. Ez érintette a férfi kosárlabda-csapat játékoskeretét, valamint az edzések és mérkőzések helyszínét is.

Gajdács Pál

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 2020–21-es szezonban egy megfiatalított, átszervezett csapattal vágott neki a szezonnak a Békési SZSK, s az alapszakaszban a 6. helyen zárt, majd a végelszámolásnál az NB I B Zöld csoportjában a 8. helyre futott be.

Az új szezont illetően jelentős változást jelent a csapat és a szurkolók életében, hogy több éves békéscsabai vendégeskedés után a békési kosarasok hazatérnek a békési városi sportcsarnokba.

– Köszönettel tartozunk a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok vezetőjének, valamennyi dolgozójának az elmúlt évek közös munkájáért. Mindig a segítőkészség, a gyors problémamegoldás jellemezte a BES-t, így igazi otthonra találtunk náluk. Viszont a szurkolóinkat szeretnénk a zárt kapus mérkőzések után visszacsalogatni a mérkőzéseinkre, s erre Békésen nagyobb az esélyünk – beszélt a változtatás okáról Balog Vilmos, a felnőttcsapat edzője, aki testvérével, Balog Lajossal, valamint Laczkó Róberttel egyetemben felel a szakmai munkáért.

A szakember elmondta, hogy a játékoskeret kialakítása során a tavaly meghirdetett szempontok vezették a békési elnökséget. A fiatalítás, a békési tehetségek beépítése továbbra is fontos szempont volt. Távozott Békésről az NB I B Piros csoportjában szereplő Jászberény együtteséhez Meleg Károly, valamint a szintén Piros csoportos Salgótarjánhoz Hargitai Krisztián. Széphelyi Tamás és Frikker Marcell sem békési színekben játszik a 2021–22-es bajnokságban. A két magasember helyett érkezett Hódmezővásárhelyről a 2000-es születésű, 205 centi magas Acsimovics Nemanja, valamint Körmendről a hasonló korú 208 centis Kelechi Viktor. Szintén magas poszton számít az edzői stáb a tavaly a Honvéd Akadémia csapatában kölcsönben szereplő 205 centiméter magas Szugyiczki Mátéra, aki a békési U18-as csapat oszlopa is lehet.

A tavalyi keretből maradt a BSZSK kötelékében Balog Gábor, Vass Dominik, Karsai Csaba, Cvijin Patrik, Balog Ákos és Olics Milos. Az augusztus elején kezdett felkészülés során a felnőtt kerethez került a gyulai Balogh Zétény (2000-es születésű), valamint a békési saját nevelésű játékosok közül Kónya László (2003), Kövecses Balázs (2003) és Balikó György (2006). Így egy nagyon fiatal csapat körvonalazódik Békésen, ahol a rutint Krisztics Dániel, valamint az aktív játékba visszatérő Csorba Szabolcs biztosítja.

Illusztráció: Shutterstock

– A cél az alapszakaszban a nyolcba kerülés, a stabil középcsapat pozíció megőrzése az új szezonban is – tért át az idei tervekre Balog Vilmos. – Augusztus elejétől napi két edzéssel készültek a játékosok, a tornatermi edzések mellett a futópályán, a konditeremben és az uszodában is gyűjtötték az erőt az új kihívásokhoz.

A felkészülési meccsek sem maradhattak ki a programból. A SZEDEÁK U23-as csapata volt az első ellenfél, ahol az alakulóban lévő csapat először játszott együtt ilyen felállásban. Utána a Szolnok U23 következett. Egy nagyon agresszív, jól szervezett csapatot győztek le Balog Gáborék. A harmadik mérkőzést a Vásárhelyi Kosársuli ellen vívták a békésiek. Itt az látszott, hogy a Békés előrébb tart a felkészülésben, a csapatépítésben. Ezt követte a 65. Viharsarok kupa Békéscsabán, amit meg is nyert a csapat. A sort a Nyíregyháza NB II.-es csapata zárta, a mérkőzést a magasabb osztályban szereplő BSZSK nyerte. A bajnoki rajt előtti utolsó tesztmeccset szeptember 24-én Békéscsabán, a szintén NB II.-es Békéscsabai KK ellen játsszák.

Az első bajnoki mérkőzésre október 3-án kerül sor, az Omnia Pub&Food Békés néven szereplő viharsarki gárdát az újonc Dunaharaszti MTK látja vendégül. Hazai pályán először október közepén lépnek pályára a békésiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában