röplabda/galériával

2021.09.26. 19:37

Itthon tartották a kupát a csabai lányok

A BRSE csapata a Boraqua nemzetközi felkészülési tornán vasárnap délután kiélezett mérkőzésen megverte román ellenfelét, így megnyerte a tornát.

beol.hu

Fotó: Imre Gyorgy

Swietelsky-Békéscsabai RSE–CSM Lugoj (román) 3:1 (17, –14, 15, 21)

Békéscsaba, városi sportcsarnok, 500 néző. Békéscsabai RSE: Najdic 3, Glemboczki 9, Kliszura 20, Drpa 15, Strunjak 12, Pekárik 8. Cs.: Kertész, Kornienko 2, Karhu, Zólyomi. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A vasárnap délutáni találkozó tétje az volt, ha a Békéscsabai RSE 3:0-ra vagy 3:1-re győz, akkor a keresztbeveréseknek köszönhetően megnyeri a rangos nemzetközi tornát. A hazaiak kezdtek jobban, és az első szettben magabiztos játékkal 25:17-re hozták a játszmát. A második játékban feljavultak a vendégek, és könnyed győzelmet arattak, több mint tíz ponttal, 25:14-re nyertek. A harmadik játszmában ismét a hazaiak akarata érvényesült, a szerb Kliszura, és Drpa, valamint a válogatott center Pekárik és a horvát Strunjak vezetésével fölényesen 25:15-re győztek.

Fotók: Imre György

A negyedik szettben sorosan alakult az eredmény, a végjátékban a jobban összpontosító békéscsabai lányok szerezték meg a győzelmet 25:21-re, és ezzel megnyerték a rangos Boraqua kupa nemzetközi felkészülési tornát.

További eredmény: Vasas Óbuda–CSM Lugoj (román) 1:3 (-27, 22, -21, -11).

A torna végeredménye: 1. Swietelsky-Békéscsabai RSE, 2. CSM Lugoj, 3. Vasas Óbuda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában