Motorsport

2021.09.01. 11:47

A negyedik forduló meghozta az áttörést Faragó Zalánnak

Négy fordulót bonyolítottak le eddig a motorosok dragbike bajnokságában az egykori kunmadarasi repülőtér betoncsíkján és a szeptember 18-ai ötödik versenynap előtt elmondható, hogy kezd egyre biztatóbbá kezd válni a békési Faragó Zalán helyzete.

G. P.

A 17 esztendős motoros a gyorsulási versenysorozat augusztus végi fordulójában végre azt a teljesítményt hozta, amire valójában képes. Összesen három mért próbálkozása volt, és a legfontosabbat, a döntőt is megnyerte a kunhegyesi Tóth Imre Marcell ellenében.

– Nagy gát szakadt át benne, hiszen már kezdett elbizonytalanodni – mondta el édesapja, Faragó István. – Az augusztusit megelőző három fordulóban szinte teljesen azonosan alakult a forgatókönyv: az első időmérőt annak rendje és módja szerint megnyerte, de a középdöntőben már nem sikerült megismételni ezt a formát. Érthetően kezdett egyre görcsösebbé válni, éppen ezért örülünk nagyon annak, hogy legutóbb ilyen jól ment neki a motorozás. Bár még nem láttunk hivatalos ponttáblázatot, de számításaink szerint sikerült megelőznie a két ponttal előtte álló ellenfelét. Izgulunk, hogy a most megszerzett előnyünket tartsuk meg az utolsó fordulóban is, hiszen azzal a céllal kezdtük el a felnőtt bajnokságot, hogy dobogón végezzünk – mondta a menedzseri szerepeket fia pályafutásának kezdete óta magára vállaló édesapa.

Faragó Zalán

Faragó Zalán idén is hű maradt Kawasaki ZRX 400-as kétkerekűjéhez, és ebben a szezonban már biztosan nem vált, de nincs is oka rá, hiszen motorja egyszer sem hagyta cserben az év folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában