labdarúgás

2021.08.23. 17:00

Már a tizenhat között jár az Amazonok

A Debrecen kiejtése után a Magyar Kupa második fordulójában is győzni tudott Gyulai Amazonok nagypályás női labdarúgó-csapata. Molnár Zoltánné tanítványai ezúttal az NB II.-es bajnokság tavalyi bronzérmesét búcsúztatták Nyíregyházán, Szerb Katalin négy találatának köszönhetően.

G. P.

Nyíregyháza Spartacus FC–Gyulai Amazonok 3–4 (2–2)

Magyar Kupa női labdarúgó-mérkőzés. Nyíregyháza, 40 néző. V.: Szűcs L. Gyula: Kósa (Palócz M.) – Lehoczky (dr. Nagy E.), Szappanos (Barthalos), Paál, Lovas, Sovány, Molnár Á., Szerb, Csanálosi, Mezei, Komlósi. Edző: Molnár Zoltánné. G.: Nagy P. a 2., a 23., Urai a 47., ill. Szerb az 5., a 39., a 71., a 92. percben.

A mérkőzés elején gólváltást láthattak a nézők, folytatásban pedig a gyulaiak gyors ellenakciókkal és harcos védekezéssel lepték meg ellenfelüket. A félidő második felében a hazaiak újabb találatára egy fürdővárosi kontra után érkezett a válasz, a gólszerző ezúttal is Szerb Katalin volt.

Gyulai Amazonok

A szünet után gyors góllal kezdett a Nyíregyháza. Ezt követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a gyulaiak és Szerb Katalin harmadszor is egalizálta az eredményt, a hosszabbításban pedig a győztes gólt is megszerezte a kiváló napot kifogó támadó. Újabb gólja egalizálta az utolsó percekre az eredményt, a hosszabbításban pedig a győztes gólt is megszerezte a kiváló napot kifogó támadó. A Gyulai Amazonok győzelmével a legjobb 16 között jár, a következő körben pedig vélhetően az élvonalból kap ellenfelet.

Molnár Zoltánné:

– A debreceni továbbjutást követően bíztam abban, hogy a jó szereplést tudjuk folytatni. A Magyar Kupát nem fogjuk fel görcsösen, a célunk a fiatal csapatot úgy összerakni, hogy a bajnokságban okozzunk meglepetéseket. Hatalmas siker, hogy bejutottunk a harmadik körbe, bárkit is kapunk, már ez az eredmény erőn felüli a lányoktól. Gratulálok mindenkinek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában