Kerékpár

2021.08.28. 18:47

Ismét Békéscsabán küzdenek meg egymással a legjobb kerekesek

Idén is megkapta Békéscsaba a Magyarország 2021. évi kritérium bajnokság rendezési jogát. A szeptember 4-én, szombaton sorra kerülő viadalt új, 900 méter hosszú zárt körpályán rendezik. A mezőny a Deák utcából (Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium előtt) indul és az Urszinyi Dezsőné utca–Gyulai út–Árpád sor útvonalon haladva a Deák utcába tér vissza.

G. P.

– A Kiss Ernő utcai kishíd felújítása miatt kellett új pályát kijelölnünk, ami lényegesen gyorsabb, mint a korábbi ezer méteres volt – mondta Kesjár Attila versenyigazgató. – A pályaszélesség változó, kilencvenfokos kanyarok tarkítják, sok borsot fog a kerekesek orra alá törni.

A kritérium szabályok szerint, minden gyorsasági hajrá első négy helyezettje 5, 3, 2, 1, a körelőnyt elért versenyző plusz 20 pontot kap. A körhátrányba került kerekestől ugyanennyit levonnak. Pontegyenlőség esetén a több hajrágyőzelem számít. Amennyiben a pontegyenlőség ezután is fennáll, az utolsó hajrá befutási sorrendje dönt.

A bajnokság 10 órakor kezdődik, az U13, U15, U17, U19 leány és fiú korosztály mellett mastersben három kategória, az U23-ban, valamint a férfi elit és női elit kategóriákban hirdetnek győztest.

Kesjár Attilától megtudtuk, hogy népes mezőnyre számítanak, nem kizárt, hogy az indulók között üdvözölhetjük azt a Valter Attilát, aki az idei Giro ’d Italián a 6. szakaszt követően összetettben átvette a vezetést és ezzel az első magyar lett a kerékpársportban, aki a három nagy háromhetes körverseny valamelyikén viselhette a rózsaszínű trikót. Mellette az Európa-bajnoki ezüstérmes Lovassy Krisztián és a tokiói olimpián minden idők legjobb magyar hegyikerékpáros helyezését elérve negyedik Vass Kata Blankát is Békéscsabára várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában