felkészülés

2021.08.03. 16:35

Edzésbe álltak a csabai röplabdás lányok

Hétfő reggel megkezdte a felkészülést a Swietelsky-Békéscsaba Extraligás női röplabdacsapata a következő idényre Tóth Gábor vezetőedző irányításával. A BRSE célja, hogy a klub hagyományainak megfelelően szerepeljen, és sok sikerrel örvendeztesse meg szimpatizánsait a 2021–2022-es bajnoki szezonban.

Verasztó Lajos

Az első két hétben napi két edzéssel, jórészt a fizikai felkészítésre helyezik a fő hangsúlyt. A futások mellett, a konditeremben erősítő gyakorlatot végeznek a lányok. Nem vesz részt a munkában Pekárik Eszter, aki a magyar női válogatottal az Eb-re készül, miként a finn légiós, Salla Karhu sem, aki hazája válogatottjával a kontinenstornára készül. A rehabilitációját végző liberó, Molcsányi Rita várhatóan októberben csatlakozhat a társaihoz. Szombat délután megérkezett az orosz feladó, Anastasiia Kornienko is, aki így hétfőtől már együtt dolgozik a keret tagjaival.

Csatlakozott a felkészülést végzőkhöz Bodnár Dorottya. Az ötszörös magyar bajnok játékos januárban adott életet kisfiának, de az elmúlt időszakban sem szakadt el a klubtól, több alkalommal tett látogatást az Akadémián és figyelemmel kísérte a csapat mérkőzéseit is.

Fotók: BRSE/Facebook

– Bodnár Dorottya aktív részese a BRSE sikertörtének, egyedülálló eredményeket ért el a klubbal. Már a tavalyi szezon előtt jelezte, hogy családalapításban gondolkoznak, de tervei között van, hogy a szülés után folytatja karrierjét. Örömmel látjuk viszont, egyelőre természetesen csökkentett terhelést kap, a következő hetek során látjuk majd, hogy miként és mikor tud visszatérni – nyilatkozta Baran Ádám, a BRSE elnöke az egyesület közösségi oldalán.

Most készül az edzőmérkőzések programja, a tervek szerint két felkészülési tornán is részt vesz a csabai együttes, az egyiket Békéscsabán rendezik szeptemberben. A szeptember 24 és 26. között megrendezésre kerülő csabai nemzetközi felkészülési tornára elfogadta a meghívást, a román bajnokság egyik éremesélyese, a CSM Lugoj, valamint a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Vasas Óbuda csapata is.

A sportág hívei örömmel veszik, hogy augusztus 5-én rajtol a Savaria Kupa női felkészülési torna. A Savaria Kupa mérkőzései hasznos visszajelzést adhatnak a szövetségi kapitánynak, hogy milyen elemeket kell még finomhangolni a három hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra.

A válogatott tizenöt fős kerettel vesz részt a szombathelyi tornán, amely után a szövetségi kapitány kihirdeti a 14 fős végleges Eb-keretet.

A magyar válogatott kerete: Király-Tálas Zsuzsanna, Bagyinka Fanni (feladók), Szakmáry Gréta, Pallag Ágnes, Török Kata, Szűcs Kinga, Kiss Gréta (szélső ütők), Németh Anett, Vezsenyi Adrienn (átlók), Pekárik Eszter, Kump Alíz, Papp Orsolya, Gyimes Zsófia (centerek), Tóth Fruzsina, Juhár Dalma (liberók).

A Savaria Kupa programja. Augusztus 5., csütörtök, 17:00: Csehország–Hollandia. 19:30: Magyarország–Azerbajdzsán. Augusztus 6., péntek, 17:00: Hollandia–Azerbajdzsán. 19:30: Magyarország–Csehország. Augusztus 7., szombat, 17:00: Azerbajdzsán–Csehország. 19:30: Magyarország–Hollandia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában