kézilabda

2021.08.30. 13:26

Az NB II.-ben maradás a szarvasiak célja

Az NB II.-es bajnokság legutóbbi idényét 7. helyen záró Szarvasi NKK női alakulata július utolsó hetében egyhetes edzőtáborral kezdte meg a nyári felkészülést a küszöbön álló új évadra. A klub valamennyi játékosa részt vett az összetartáson, ahol a napi két edzés mellett egyéb programok is szolgálták a hasznos időtöltést.

G.P.

A tábort követő időszakban heti három foglalkozással készül a gárda Száva Flórián edző irányításával. A szakvezető a keretbe történt változásokról, a további programról és a tervekről is beszámolt.

– Két rutinos kézilabdázó távozott a tavaszi együttesünkből, Szabó Tünde visszavonult, Óvári Zita pedig hazakerült Szolnokra – mondta a tréner. – Őket két korábbi játékosunk, Pap Zsófi és Balog Vanessza hivatott pótolni. A keretet és a variációs lehetőségeinket bővíti, hogy szülés után visszatér a beállós Hajdú Andrea, valamint az ősszel súlyos sérülést szenvedő Kovács Brigitta is edzésbe állt. A bő kerethez az ifjúsági gárdából is többen csatlakoztak.

Az ősz első hónapja már a tesztmérkőzésekről szól a csapat életében. A szeptember 15-i nyitányra edzőmérkőzésekkel készülnek a szarvasiak. A szomszédos gyomaendrődi gárdával oda-vissza megmérkőznek, szeptember 6-án pedig Gyulára van meghívásuk a hagyományos 4 csapatos felkészülési tornára. Közvetlenül a bajnokság rajtja előtt még lesz egy háromnapos összetartás a felnőtt és ifi keret részére.

A pontvadászat nem ígérkezik könnyűnek, mivel az alulról felkerülő Deszk és Orosháza U22 jó játékerőt képvisel, a cél ennek megfelelően az átszervezés alatt álló NB II.-ben maradás lesz.

A NB II.-es női Dél-keleti csoport mezőnye: Bácsalmás, Csorvás, Deszk, Gyomaendrőd, Gyula, Hódmezővásárhely, Kecskemét, K. Szeged, Mezőtúr, Orosháza U22, Szarvas, XVI. kerületi KMSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában