fekvenyomás

2021.07.25. 18:06

Vésztői országos csúcsok születtek a Balaton Kupán

Siófokon rendezték meg a BiotechUSA-Just Clear Fekvenyomó Balaton Kupa versenyt, amelyen ott voltak a Békés megyei egyesületek versenyzői is.

V. L.

Cserna János és Tóth László

A férfiaknál +120 kg-ban az 52 éves Cserna János, a vésztői Marvel Team SE sportolója három jó gyakorlatot mutatott be, és végül 225 kg-os új országos csúccsal, nem hivatalos Európa-rekorddal nyerte a Balaton Kupát. Az abszolút értékelésben Cserna János a harmadik helyen végzett.

A 74 kg-osok mezőnyében a szintén a Marvel Team SE színeiben versenyző Tóth László is három jó gyakorlatot mutatott be, a 150 és 157,5 kg után a 160 kg-ot is kinyomta, ami a Masters 1-es kategóriában új országos csúcsot jelent, amivel megnyerte az aranyérmet.

Cserna János és Tóth László

Mint Berke Lorándtól a Magyar Erőemelő Szövetség vésztő elnökétől megtudtuk, a szervezet néhai elnöke Rónaszéki András tegnap ünnepelte volna 71. születésnapját, és a vésztőiek az ő emlékének ajánlják a két országos rekordot. A nőknél az Orosházi Toldi SE versenyzője Schneider Erzsébet, a 84 kg-osok között 67,5 kg-mal nyerte a Balaton Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában