Labdarúgás - Megye I.

2021.07.10. 10:35

Még vannak lyukas posztok az okányi játékoskeretben

Július 13-án kezdődik a felkészülés a történelme első megyei I. osztályú szereplésére készülő Okány KSK labdarúgó-csapatánál. A „megye kettes” bajnoki cím és a feljutás után, továbbra is Démusz Zsolt vezetésével, heti két edzéssel, szombatonként pedig tesztmérkőzésekkel hangolódnak a magasabb szintre a sárrétiek.

G. P.

 

 

 

Labdarúgás Sokan állítják, hogy a magasabb szint több és komolyabb edzésmunkát követel meg. Ebből a többre szeretnének rácáfolni az okányiak, akiknél megmaradt a heti kettő gyakorlás, ugyanis a játékoskeret szinte minden tagja csak ezzel a kompromisszummal vállalta be az osztályváltást.

A konkrétumokról Varju Richárd alelnök beszélt:

– A bajnoki címmel járó feljutás evidenssé tette számunkra, hogy megértünk a szintlépésre. Szövetségi felkérés alapján többször is lett volna lehetőségünk elindulni a legmagasabb megyei osztályban, de ezekre mindig nemet mondtunk, ugyanis nem éreztük realitását és értelmét annak, hogy a második vonalban még érmet sem szerző csapatunk bevállaljon egy ekkora ugrást. Ennek most jött el az ideje.

A vezető beszámolt arról is, hogy a játékosokkal már a tavasz elején megkezdték az egyeztetéseket arra az esetre, ha sikerül a feljutás. A labdarúgók többsége nyitott volt a tervekre és ezért a tavaszi keret magja egyben is maradt.

– Heti két foglalkozással plusz egy felkészülési találkozóval futunk neki a bajnokságnak, ugyanis a játékosaink visszajelzéseit követően egyértelművé vált, hogy csak ebben a formában tudjuk vállalni a szereplést. Ettől függetlenül természetesen a komolyabb kihívás, a magasabb szint miatt törvényszerű a keret frissítése, bővítése – tette hozzá Varju Richárd.

Az okányiaknak olyan tapasztalt labdarúgókat sikerült megnyerniük az ügyüknek, mint a Körösladányból érkező belső védő, Vincze Dániel (30), vagy az ugyancsak NB III-as múlttal rendelkező center, a Gyuláról igazolt Bondár Attila (33). Ifjabb játékosok is érkeznek. Közéjük tartozik Cseke Csaba (19) a Békéscsaba utánpótlásából, illetve kisebb leállást követően az ősz folyamán becsatlakozik a munkába Komódi Balázs (24) is, aki egykoron a Körösladány és Méhkerék színeiben megfordult már a megyei első vonalban. Rajtuk kívül a tavasszal szerencsétlen sérülést szenvedő Kovács István (27), valamint az okányi nevelésű Balogh Ramon (24) érkezik a Szeghalmi FC-től.

– A keret bővítése és megerősítése egészen az átigazolási időszak zárásáig napirenden lesz nálunk, mert még akad olyan poszt, ahová Démusz Zsolt edzőnk el tud képzelni további játékosokat, illetve a másik oldalon is vannak hezitálók, ezért nem bízhatjuk a véletlenre a keret összeállítást. A tavaszi csapatunkból egészen biztosan nem tart velünk a magasabb osztályba Kardos Imre (36), aki hazaigazol Békésre, de ugyanígy tesz Sztojka Zsolt (27) is, aki Dobozon folytatja pályafutását. Tóth Imre (28) pedig a több játéklehetőség reményében a Zsadány színeiben játszik ősztől – mondta el az egyesület alelnöke.

A felkészülési mérkőzések tervezete

Július 17., szombat, 10.00: Jamina SE–Okány KSK

Július 24., szombat, 18.00: Sarkadkeresztúri SE–Okány KSK

Július 31., szombat, 17.30: Okány KSK–CSM Olimpia Szalonta (RO, IV.)

Augusztus 7., szombat 17.30: Okány KSK–Dobozi SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában