Labdarúgás

2021.07.10. 14:53

A Szarvas nyerte az emléktornát

Két évtizedes múltra tekint vissza az egykori kiváló testnevelő tanár, edző Cziglédszky Sámuel emlékére létrehozott labdarúgótorna. Szombaton – ezúttal szarvasi helyszínnel – már a huszonegyedik alkalommal rendezték meg három csapat, a Békésszentandrási Hunyadi MSE, a Csabacsűdi GYLSE és a Szarvasi FC részvételével.

G. P.

Tudni kell, hogy Cziglédszky Sámuel e három csapatnál edzősködött 1999-ben bekövetkezett haláláig. A minitorna hagyományosan a felkészülés prológját jelenti. Ezúttal is egyfordulós körmérkőzéseket rendeztek, vagyis egy találkozó egyszer 45 percig tartott. A tornát a házigazda Szarvasi FC nyerte meg, amely mindkét vendégének három gólt rúgott.

Megszenvedtek a csapatok a kánikulában, a harmadik találkozó már trópusi hőségben zajlott. A torna legfordulatosabb, legizgalmasabb ütközetét a Szarvasi FC és a Csabacsűdi GYLSE egymásnak feszülése hozta. A hazaiak már 2–0-ra is vezettek, de a csabacsűdiek ki tudtak egyenlíteni, sőt még fordíthattak is volna, ám elhibázták a ziccert. A mérkőzést a szarvasi Varga István döntötte el tíz perccel a lefújás előtt.

Eredmények: Békésszentandrási Hunyadi MSE–Csabacsűdi GYLSE 5–2, Szarvasi FC–Békésszentandrási Hunyadi MSE 3–0, Szarvasi FC–Csabacsűdi GYLSE 3–2.

Különdíjasok. Legjobb kapus: Babák Zoltán (Szarvasi FC). Legjobb mezőnyjátékos: Tasi Kristóf (Békésszentandrás). Gólkirály: Zima Dániel (Szarvasi FC) 4 találattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában