labdarúgás

2021.07.03. 10:08

A megyei első osztályban maradás volt a fő cél

A kilencedik helyen zárta a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságot a Mezőkovácsházi TE együttese, amely a sikeres kvalifikációs szereplésnek tulajdoníthatóan, három és fél év után térhetett vissza a legmagasabb viharsarki szintre.

G. P.

A mezőkovácsháziak sokáig harcban álltak a legeredményesebb második vonalból érkező csapat címért, ám ezt a különversenyt elveszítette a csabai vasutasokkal szemben­.

– Felemás szezont tudhat maga mögött az együttesünk, ami betudható annak, hogy voltak jobb és rosszabb periódusai a tavasz folyamán – mondta elöljáróban Bíró Tibor edző, aki több mérkőzésen maga is beszállt a játékba. – A bajnokság kezdetén a biztos bennmaradás kiharcolását tartottuk reális célnak, amit teljesítettek a fiúk, sőt, valamelyest túl is szárnyaltak, de még keményebb munkával és jobb koncentrációval, előrébb is végezhettünk volna­.

A tréner szerint az I. osztályú megmérettetés különösen a keret fiatal tagjainak jelentett szakmailag kihívást és kínált előrelépési lehetőséget, hiszen számukra ismeretlen volt a közeg, ugyanakkor rengeteg tapasztalatra tehettek szert, amit a jövőben kamatoztatni tudnak. Az idény legemlékezetesebb pillanatait a győztesen megvívott mérkőzések jelentették a kovácsháziak számára. Ami pedig a jövőt illeti, arról egyelőre kevés a konkrétum.

– Ilyen hosszú menetelés után egy hónap minimum dukál az „akkumulátorok” feltöltésére. Július közepére tervezzük a felkészülés kezdetét, de a keretben várható változásokról nem tudok érdemben nyilatkozni. Szeretnénk egyben tartani a jó szellemű társaságot, bár ebbe külső tényezők azért beleszólhatnak – tette hozzá Bíró Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában