Úszás

2021.06.22. 11:22

Veres és Bohus is a tokiói csapatban

Ha a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) jóváhagyja, 36 magyar úszó és két nyíltvízi úszó indulhat a tokiói olimpián – így döntött a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, jóváhagyva Sós Csaba szövetségi kapitánynak az edzőbizottság által is megerősített előterjesztését.

G. P.

Egyelőre 32 versenyzőből áll a magyar csapat, és a létszám néggyel nőhet, amennyiben a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) lehetőséget ad a B-szinteseknek, úgymint Fábián Fanninak 200 gyorson, Senánszky Petrának 50 és 100 gyorson, Sztankovics Annának 100 mellen, valamint Horváth Dávidnak 100 és 200 mellen.

A csapat tagja a békéscsabai Bohus Richárd, aki jelenleg a BVSC-ben úszik. Az olimpikon 100 méter háton és a 4x100 méteres vegyes váltó tagjaként lép majd rajtkőre. Utazik az országos bajnokságon a 200 m-es gyorsúszásban Hosszú Katinkát megelőzve aranyérmet szerző 15 éves Veres Laura (Gyulai Várfürdő), ő a 4x200-as gyorváltó tagjaként versenyez majd. A nyíltvízi úszóknál ott lesz Tokióban a Békés megyei kötődésű Olasz Anna (Szegedi UE).

Az nem volt kérdés, hogy háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka utazik az ötödik olimpiájára, aki kétszáz és négyszáz vegyes mellett kétszáz háton és kétszáz pillangón szeretne indulni Tokióban. Hosszú döntése egyszersmind azt is jelenti, hogy 200 pillangón nem léphet rajtkőre Jakabos Zsuzsanna, 200 háton pedig a fiatal Szabó-Feltóthy Eszter mondhat búcsút Tokiónak.

Tíz olyan úszó van (Holló Balázs, Holoda Péter, Kovács Benedek, Márton Richárd, Takács Tamás, valamint Jakabos Zsuzsanna Gyurinovics Fanni, Halmai Petra, Veres Laura és Verrasztó Evelyn), akit csak váltószámokban nevezett, nevezhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában