Labdarúgás

2021.06.18. 18:34

Játékban előreléptek, a góllövéssel viszont hadilábon álltak

A közelmúltban lezárult megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a hetedik helyen fejezte be az évet a Nagyszénás SE csapata. Csalódáskeltő eredmény ez, hiszen a kvalifikációs időszak sikerein felbuzdulva, a téli felkészülés idején, bravúros teljesítménnyel akár a dobogót sem tartották elérhetetlen távolságnak a kék-fehérek háza táján.

Gajdács Pál

20210515 Békéscsaba Békéscsaba 1912 Előre II.-Nagyszénás SE Megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

– Az előzetes elvárásoknak sajnos nem tudtunk megfelelni – kezdte az értékelését Tasi Róbert edző, aki természetesen az okokra is kitért. – Az első hatba szerettünk volna bekerülni, de sajnos a tavaszi szereplésünk elmaradt az előzetesen vártakhoz képest. Ezzel együtt játékban sikerült előrelépnünk, viszont a góllövéssel hadilábon álltunk. Ennek a számlájára írható talán, hogy viszonylag simának mondható mérkőzéseket sem tudtunk megnyerni. Egyébként a játékosokra panaszunk nem lehet, mindenki becsülettel tette a dolgát, a hétköznapi foglalkozásokon és a hétvégi mérkőzéseken egyaránt.

A Békéscsaba II. nagy verést mért (8–0) a sötét nadrágos nagyszénásiakra /Archív fotó: Imre György/

A szénási alakulat a szezon második felében teljesített alul. Ekkor csak a Deák Balázs elnök sajnálatos haláleste miatt elhalasztott csabacsűdi mérkőzését tudta megnyerni a csapat.

– Talán csak a Gyula elleni hazai találkozót tudnám kiemelni az idény mérkőzései közül, ahol a játékosainknak maximálisan sikerült teljesíteni, és eredményesek is voltak – tette hozzá a szakvezető az évad pozitív hozományai kapcsán. – Szeretném megemlíteni továbbá a fiataljaink bemutatkozását, akik többször is kisegítették felnőttcsapatunkat, és bizonyították, hogy lehet rájuk számítani a jövőben. Örömteli volt még, hogy az eredménytelenség ellenére, így együtt, nagyon jó közösséget alkottak a játékosok. Ez is bizonyítja, hogy remek sportemberek alkotják a nagyszénási csapatot, és bízom benne, hogy sokáig így is marad.

Arra a felvetésre, hogy a bajnokság mezőnyét illetően milyen tapasztalatokra tett szert, diplomatikus válasszal szolgált Tasi Róbert.

– Minden csapatnak megvoltak a maga problémái, ennek ellenére több-kevesebb sikerrel próbált a saját lehetőségeihez mérten jól teljesíteni – mondta. – Senki nem vallott szégyent ebben a furcsa lebonyolítású bajnokságban, a tabella persze reális képet fest arról, kinek milyen lehetőségei vannak, és hogy mennyit tud dolgozni hét közben.

Tasi Róbert a felkészülésről, az esetleges keretbeli változásokról is beszélt.

– Július közepére tervezzük a felkészülés kezdetét, a bajnoki rajtig négy-öt edzőmérkőzést ütemeztünk be – ismertette a szakvezető. – Tervben van egy-két új játékos igazolása, legalább egy vérbeli csatárra szükségünk lesz. Nagy mozgás nem várható, mert a játékosok úgy nyilatkoztak, hogy jól érzik magukat Szénáson. Szilágyi Henrik szögre akasztja a csukát, Albert László pedig a munkahelye miatt vélhetően hazatér Orosházára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában