Atlétika

2021.05.26. 13:59

Hrabovszki Balázs eredményét már a világranglistán is jegyzik

Nagyüzem volt az elmúlt hétvégén a hazai atlétikai életben, hiszen több korosztályos és felnőtt versenyt rendeztek. A budapesti Ikarus pályán a Budapest Bajnokságra és Budapest Openre, a Schulek Ágoston-emlékversenyre került sor. A Békéscsabai Atlétikai Club képviselői közül Adorján László és Erdős Péter versenyzői is eredményesen versenyeztek.

G. P.

Hrabovszki Balázs az ifjúságiak 110 méteres gátfutásában állt rajthoz. Az előfutamban biztató egyéni csúccsal, 14,10 másodperccel nyert. A döntőben még ezen az időeredményen is tudott javítani, ahol 13,88-as idővel győzött. Ezzel az időeredménnyel a korosztályos világranglistán a negyedik, az európain a második helyen áll.

Adorján László (edző) és Hrabovszki Balázs

Nadj Levente a felnőtt Szuper Ligában indult 200 méteren. Futamában elsőként érkezett a célba 21,90 másodperccel, és ezzel beállította az egyéni csúcsát. Összesítésben a felnőttek között az előkelő 5. helyen végzett.

A női gerelyhajítást Bogdán Annabella nyerte magabiztosan, 55,29 méterrel. A verseny másnapján is több békéscsabai szeretett volna versenyezni, így a rúdugrók is, ám számukat a viharos időjárás miatt nem tartották meg, azt későbbre halasztották.

Szolnokon a Sport XXI. Atlétikai alapprogram Dél-Kelet Régió, egyéni pályaversenyét bonyolították le, melyen a Békéscsabai AC több utánpótlás korú versenyzője is elindult. A zord, esős idő ellenére népes kis csapat gyűlt össze. Benkő Balázs tanítványai közül többen is eredményesen szerepeltek. Bende Zsombor 800 méteren 9 évesen versenyzett a két esztendővel idősebbek között és remek futással, 2:40,45 idővel nyerte meg a számot, a távolugrásban pedig 3,74 méteres eredménnyel hozta el az első helyet. Apáti Gergő 800 m-en 4. helyezett lett, saját legjobb eredményét túlszárnyalva. A Germán Tibor által felkészített Klokocs Kata 800 méteren nyert. Ugyanezen a távon indult még Gregor László versenyzője, Körömi Kornélia, aki 3. helyezést ért el. Debreczeni Dezső tanítványa, Danczik Dominik kislabda hajításban győzedelmeskedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában