Orosháza

2021.04.21. 11:03

Düböröghet az adrenalin az extrém sportnapon

Orosházi extrém sportnapot és regionális triál kupát rendezhetnek a fiatalok a nyáron. A látványos program nem ismeretlen a helyi fiatalok körében, sok éven át dübörgő zenére, lélegzetelállító extrém mutatványaikkal szórakoztatták a bmx bringások kortársaikat a belvárosban.

Csete Ilona

Az OMTK-pálya mellé épült exptrém sportparkban volt hasonló verseny, ám ez a jó történet évekre megszakadt. Most, az Amit csak akarsz című, fiataloknak szóló pályázat megmozgatta Pocsai Richárd fantáziáját, aki sikeresen pályázott a 2021-es sportprogramjával.

Az extrém sportnap országos méretű lesz, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) versenynaptárába is bejegyzett regionális és utánpótlás triál kerékpáros verseny is egyben.

Magyarország legjobbjai,válogatott sportolók és a magyar utánpótlás legtehetségesebb fiataljai teszik tiszteletüket Orosházán.

Pocsai Richárd főszervező elmondta lapunknak, az Orosházi Extrém Sportnap és Regionális Triál Kupa 2021 nevet viseli a rendezvényük, amire 250 ezer forint támogatást nyertek az önkormányzati pályázaton, így nincs akadálya, hogy július 3-án megrendezzék az első hivatalos orosházi triálversenyt a belvárosban, a rendezvénytéren.

Az Extreme Bike Show bemutatókkal népszerűsíti ezt a sportot. A csapat balról Szőke Krisztián, Pocsai Richárd, Csanda Dorián /Fotó: BMH/

– Az a célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet az extrém sportokra, azokat megismertessük a város lakóival. A fiatalokat ösztönözzük e sport kipróbálására és az is a feladatunk, hogy elindítsuk Orosházán az utánpótlás részleget. Ilyen törekvések mellett Orosháza felkerülhet a kerékpáros térképre. Ezt segíti ez a színvonalas verseny – summázta a főszervező, aki maga is sok éve elkötelezte magát a triállal.

Az nem kérdés, hogy a korábbi évek visszajelzései pozitívak voltak. Az orosházi extrém sportnap az egyik legkedveltebb szabadidős program volt a környékbeli fiatalok körében. Most visszahozzák a város életébe a rendezvényt.

Pocsai Richárd verseny közben

Az elmúlt 2 évben számos alkalommal találkozhattak a triálosokkal az orosháziak, bemutatókat tartottak, nagyobb rendezvények fellépői voltak a srácok, produkcióikat élvezettel nézte minden korosztály.

– Úgy tervezzük, hogy a verseny napján egy speciálisan erre a célra kialakított bringával az érdeklődő fiatalok elsajátíthatják az alapokat egy gyakorlópályán. Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák, mekkora élményt nyújt ez a sport – avatott a részletekbe Ricsi.

A versenyről megtudtuk, Magyarország triál kerékpáros válogatottja és az utánpótlás részleg legjava is rajthoz áll Orosháza belvárosában.

A magyar versenyzőkön kívül várnak indulókat Romániából,valamint Szlovákiából.

– Látogatói szempontból egy kiváló, egész napos kikapcsolódást és adrenalinbombát kínálunk a nézőknek. Aktív részvétel pedig a gyakorlópályán lehetséges majd.

A pályaépítéshez segítséget kapnak

Az orosházi versenyt az MKSZ szabályai szerint 6 kategóriában rendezik. Minden kategóriában 5 pályát teljesítenek 3 körben. Minden pályán versenybírók pontozzák a versenyzőket. Győztes az lehet, aki a legtöbb akadályt teljesíti minél kevesebb hibaponttal. A versenypályát helyi vállalkozók által biztosított elemekből állítják össze (raklap, farönkök, pallók, gerendák).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában