kézilabda NB I.

2021.04.10. 13:03

Drámai csatában egy góllal kapott ki az Orosháza

Pénzügyőr–OXXO Energy Orosházi NKC 21–20 (13–10)

V. L.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

NB I B.-s női mérkőzés, Budapest, zárt kapuk mögött. V.: Kovács Kamilla, Tóth Johanna. Orosháza: Cseh – Bíró, Maláti, Tóth S. 2 (1), Mikula 2, MÁRCZY 7, Moharos 1. Cs.: CSIZMADIA (kapus), Kenyeres 2, Nemes 1, Vörös 5, Szabó D., Antal, Ács, Horváth B. Edző: Herbert Gábor. A Pénzügyőr legjobb dobói: Blaucher 7 (1), Szász-Fejér 4.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.

A szombat délelőtti mérkőzésen az 5. percben 3–2-re vezettek a vendégek. A folytatásban felváltva estek a gólok, a 14. percben 7–7-et mutatott az eredményjelző. A 19. percben kétgólos fővárosi előnynél (10–8), időt kért Herbert Gábor, hogy rendezze a sorokat. Ez nem nagyon sikerült, ugyanis Blaucher Dóra ötödik találatával már négy góllal vezettek a hazaiak. A félidő hajrájában kapust cserélt az ONKC, Csizmadia Fanni állt a vendégek hálója elé. A szünetben három góllal vezetett a Pénzügyőr csapata.

Fordulás után ötre nőtt a különbség a 34. percben (15–10). A vendégek azonban nem adták fel, és Csizmadia kapus jó védései után zsinórban öt gólt lőttek (40. p.: 15–15). Ekkor a házigazdák edzője, Őze Beáta időt kért, próbálta megállítani a lendületbe jött vendégeket. Ember előnybe került a Pénzügyőr, amit kihasznált, így a 47. percben Herbert Gábor ismét időkéréssel próbálta felrázni csapatát. Újabb orosházi kiállítást követően fokozatosan elhúztak a fővárosiak, az 51. percben már ismét öt góllal vezettek (20–15). Tóth Sára hetest hibázott, így az 52. percben Herbert Gábor kénytelen volt időt kérni. A vendégek fokozatosan felzárkóztak és 59 perc 22-nél Vörös révén egyenlítettek, majd időt kértek. Nyolc másodperccel a lefújás előtt hétméterest kapott a fővárosi csapat, amit értékesített, és ezzel drámai csatában megszerezte a nagyon fontos két pontot.

Herbert Gábor: – Összességében nem vagyok elégedetlen. A magyar kézilabda örülhet, hogy két ilyen tehetséges fiatal kapusa van, mint Sass Kincső és Csizmadia Fanni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában