Atlétika

2021.04.20. 15:20

A szezon második legjobb eredményét futotta Novák Natália

Újabb sikeres egyetemi versenyen van túl az Egyesült Államokban Novák Natália, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club fiatal futója. Szombaton a Brian Clay meghívásos versenyen a kaliforniai Azusában állt rajthoz 1500 méteren.

G. P.

Az Academy of Art Track&Field színeiben versenyző atléta négy másodperccel döntötte meg a két héttel ezelőtti, szintén az Azusa Pacific Universityn jegyzett egyéni csúcsát, egyben egyetemi rekordját. Ezúttal 4:18,60-as időt futott.

Novák Natália

– Álmodni sem mertem volna, hogy valaha 4:20 alatti időt futok – írta Novák Natália az Instagram oldalán. Ezzel a kiváló idővel automatikusan kvalifikálta magát a „Nationals”-ra, azaz az országos bajnokságra.

Tóth Sándor mester tanítványa ezzel a teljesítményével az idei szabadtéri szezon második legjobb, és minden idők 13. legjobb idejét futotta az NCAA (National Collegiate Athletic Association) DIVISION II-ben. A következő versenye két hét múlva a Pacific West Conference Championships lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában