galériával

2021.03.19. 11:29

Csabaiak is csatlakoztak az exatlonos vívó jótékonysági akciójához

A békési megyeszékhely vívóklubja is csatlakozott az Esztergályos Patrik, ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a TV2 Exatlon ügyességi vetélkedőjében résztvevő fiatal által hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére meghirdetett akciójához.

G.P.

20210318 Békéscsaba Esztergályos Patrik, ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőrvívó, exatlon résztvevő jótékonysági gyűjtést kezdeményezett hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére. A "Váltsuk valóra, együtt sikerül" program keretében pólók megvásárlásával lehet segíteni. Klubunk vívói úgy döntöttek, hogy segítenek. Patrik 18-án 18 órakor érkezik, hogy személyesen adja át a pólókat. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A „Váltsuk valóra, együtt sikerül!” elnevezésű program keretében pólók megvásárlásával lehet segíteni. A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia vívói úgy döntöttek, hogy támogatják ezt a kezdeményezést. Patrik csütörtökön este személyesen adta át a pólókat.

– Mi is kihirdettük az akciót és a szülők, valamint a versenyzők közül is nagyon sokan csatlakoztak, mindenki nagy örömmel támogatta ezt a kezdeményezést – mondta Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője. – Azt beszéltük, hogy Patrik még sosem járt a Gyulai úti vívótermünkben és mivel amúgy is egy országjáró körút kellős közepén tart – Debrecenből jött és Szegedre ment –, így ezt is megtekintheti.

A vívóknak volt lehetőségük fotózkodni az Exatlon korábbi sikeres szereplőjével – természetesen a már megszokott járványügyi szabályok maximális betartása mellett.

A tatabányai születésű Esztergályos Patrik az Exatlon Hungary extrém sport-reality-ben – melyben hivatásos sportolók és hírességek versenyeznek jó erőnlétben lévő játékosokkal – 2019-ben a legjobb férfi versenyzőként végzett, összesítésben pedig a második lett. A 23 éves fiatalember korosztályos vívóként szép eredménylistával dicsekedhet, hiszen 2014-ben a kínai Nankingban egyéniben megnyerte az ifjúsági olimpiát, csapatban pedig ezüstérmes lett. Csapatban junior Európa-bajnoki arany-, és világbajnoki ezüstérmes. A kadetteknél nyert világbajnokságot is.

Régi ismerősként üdvözölhette a békéscsabaiak kitűnőségét, Keszthelyi Zsombort, aki az egyik közelmúltban megrendezett válogatón le is győzte Patrikot.

– Esztergályos Patrik élete jelentős részét a vívóteremben töltötte, s bár idejét most más köti le, azt mondta, vissza akar térni a pástok világába, s ígért Zsombornak egy visszavágót is – fűzte hozzá Galli Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában