labdarúgás NB II. - galériával

2021.03.14. 16:44

Kikapott az Előre Barcikán

Kazincbarcika–Békéscsaba 1912 Előre 1–0 (0–0)

V. L.

NB II.-es mérkőzés, Kazincbarcika, zárt kapuk mögött. V.: Kovács J. Z. (Aradi, Rózsa). Kazincbarcika: Horváth L. – Tóth B. (Kovács M., 55.) , Szűcs K., Farkas A., Mikló – Oldal, Oltean, Toma, Németh T. – Kovac A. (Kalmár, 90.), Tóth-Gábor (Takács, 69.). Megbízott edzők: Dzurják József és Kriston István. Békéscsaba: Krnács – Nagy S. (Lukács, 68.), Farkas M., Bora, Kasik (Hodonicki, 55.) – Szabó P., Babinyecz (Kitl, 46.), Király (Máris, 55.), Kovács Á. (Fazekas, 87.) – Paudits, Horváth P.. Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Sárga lap: Tóth B., a 26., Nagy S., a 40., Mikló, a 83., Lukács, a 92. percben.

Kiállítva: Kovács M. (durvaság) a 74. percben.

Szögletarány: 11:5 (7:4).

54. perc: a tizedik hazai szöglet után az előre húzódó Farkas A. fejelt közelről a csabai kapuba, 1–0.

74. perc: a csereként beállt Kovács Máté szabálytalankodott Lukács ellen, amiért a kiállítás sorsára jutott.

A kiesés ellen küzdő hazaiak a 8. percben veszélyeztettek Toma lövését Krnács kapus mentette szögletre. A békéscsabaiak is próbálkoztak, az első negyedórában két szögletet rúghattak a vendégek. A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán. A 19. percben balról Mikló tört be a 16-oson belülre 14 méteres lövését Krnács védte. A 25. percben Szabó P. szögletét Horváth kapus húzta el. Egy perccel később Tóth Borisz kapott sárga lapot. Három perccel később Toma átadását a csabai 16-osnál Farkas Márk kapcsolta el a kilépő Kovac elöl. A 37. percben Kovac A. 15 méteres lövése után a jobb kapufa tövétől Krnács vetődve ütötte az alapvonalon túlra. A 42. percben Tóth B. lövését hárította a békéscsabai hálóőr.

Fotó: MW

A szünetben Preisinger Sándor cserélt, Babinyecz helyére Kitl állt. Az 54. percben a tizedik hazai szöglet után megszerezték a vezetést a barcikaiak. A lila-fehérek a gól után kettőt cseréltek. A 61. percben Paudits lövését bravúrral mentette szögletre Horváth kapus. Két perccel később Máris fejelt nagy helyzetben mellé. Ment előre a Békéscsaba, de a vezetése birtokában nyugodtabban játszhatott a borsodi alakulat. A 73. percben Németh 17 méteres szabadrúgását tolta kapu fölé Krnács kapus. Az utolsó negyedórára emberelőnybe került az Előre. Próbálkoztak is a vendégek, több lehetőségük is volt, de nem tudtak egyenlíteni. A 92. percben Lukács kapott sárga lapot.

A látottak alapján a győzelmet jobban akaró hazaiak szerezték meg a számukra rendkívül fontos három pontot, és így életben tartották bennmaradási esélyeiket. Jó: Horváth L., Farkas A., Mikló, Toma, ill. Krnács, Bora.

További eredmények: Pécsi MFC–Debreceni VSC 0–2, DEAC–Szeged 1–2, Nyíregyháza–Szentlőrinc 0–0, Soroksár–Budaörs 5–4, Dorog–Haladás 0–0, Vasas–Gyirmót 1–1, Ajka–Szolnok 2–0, Kaposvár–Siófok 1–1, Győr–Csákvár 1–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában