labdarúgás

2021.02.22. 15:53

Védővel erősített az Okány

Vasárnap éjfélkor lezárult a téli labdarúgó átigazolási szezon. Az utolsó órák is tartogattak érdekes transzfereket, ezekből szemezgetünk most, Mezőmegyert, Okányt, Kötegyánt és Mezőkovácsházát pásztázva.

Gajdács Pál

Fotó: Babak Zoltan

Mezőmegyeren kezdi újra a focit Vozár Dávid. A 25 éves szélső hátvéd az Előrében nevelkedett, ahol a második csapatban az NB III.-ban is szerepelt, később Kondoroson játszott két idényt, majd Szarvason egy felet. Az utóbbi évet vállalkozása fejlesztésére fordította, de nem tudott meglenni a foci nélkül, ezért engedett a csábításnak.

Nem ő lesz az egyetlen új ember a megyei II. B osztályban bajnoki címre törő megyeri alakulatban.

A középpályára Szabadkígyósról érkezett a rutinos Danczik Pál (30), míg az Elekre távozó hálóőr, Varró Imre (44) helyét a labdarúgó-akadémia U19-es gárdájából Gyucha Bálint (17) veszi át.

Támadóval és kapussal vált teljessé az Okány KSK megyei II. A osztályú csapatának tavaszi kerete. A második vonal küzdelmeit dobogóról kezdő sárrétiekhez került a doboziak csatára, Rácz György Márk (23), az egyes posztért pedig Nagy Róbert Richárd (27) szállhat versenybe, aki a megszűnő vésztői együttesben jutott szerephez legutóbb.

Vozár Dávid (sötétben) Mezőmegyerre ment /Archív fotó: Babák Zoltán/

Sarkadról erősített a Kötegyáni FC megyei III. osztályú csapata. A gárda szakmai irányítását átvevő Gurzó Sándorral tartott a Kinizsitől a középpályán bevethető Jánki István (21), a játékot újrakezdő védő, Takács László (31), valamint a hosszabb kihagyás után ismét játékra jelentkező középpályás, Szabó Zsolt (30). Velük ellentétes utat jár be a fiatal támadó, Mezei Jenő (21), aki a határ mentiektől kerül a zöld-fehérekhez, a gólerős Csíkos Mihály (28) pedig úgy döntött, hogy egy időre felhagy a focival.

Az utolsó pillanatokban több helyen is változott a Mezőkovácsházi TE megyei I. osztályú együttesének összetétele.

A védelemben elszenvedett veszteségek pótlására Végegyházáról tért vissza a fiatal Kopócs Krisztián (18), Székkutasról igazolt át Borbás Róbert (22), aki nyomban győztes góllal debütált a Mezőhegyes elleni nyitányon. A medgyesi származású bekk mindössze fél évet szerepelt a Csongrád megyei I. osztályban, az előző években Magyarbánhegyesen szerepelt. Nem lesz ismeretlen az MTE szerelése Juhász Sándor (28) számára sem, aki Mártélyból teszi át a székhelyét, ám a 2015–16-os idényben játszott már Mezőkovácsházán. A gólerős középpályás nem is végezte rosszul a dolgát akkoriban, ezért gondolták azt a vezetők, hogy sokat tud segíteni a csapatnak a megyei I. osztályban.

A 24 éves Józsa Pál személyében újabb játékos igazolt Végegyházáról a ligakonkurens Kevermeshez. A megyei II. osztály B csoportjában jelentős átalakuláson keresztül ment piros-fehérektől korábban Andrési Andor, az utóbbi fél évet kihagyó Harczman Gábor, valamint a hosszabb ideje pihenő Hoós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában