Kovács Barbara

2021.01.20. 14:55

Olimpiai ruhapróbán a békéscsabaiak gyaloglója

Folyamatosan zajlik az olimpikonok ruhapróbája Budapesten. A gyalogló Kovács Barbara kedden ismerkedhetett meg közelebbről is azokkal a ruhakölteményekkel, melyekben olimpikonjaink a nyáron Tokióban pompáznak majd.

G. P.

Az eseményen az olimpiai szerepléshez szükséges szinttel már rendelkezők, illetve az ahhoz nagyon közel álló, esélyes sportolók vehettek részt.

Kovács Barbarának még küzdenie kell azért, hogy ténylegesen is olimpiai résztvevőnek mondhassa magát, ám ő, és edzője, Tóth Sándor is joggal bízik abban, hogy eléri a szintidőt és megváltja majd a tokiói repülőjegyet.

– Miután tavaly szeptemberben kiderült, hogy mely tervezők kollekciója mellett dönt a Magyar Olimpiai Bizottság, már láttam a formaruhákat – mondta a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club gyaloglója, aki hasonló alkalomból egyszer már vett részt olimpiai ruhapróbán, s az ott kiválasztott darabokat viselhette is a 2016-os riói ötkarikás játékokon.

Kovács Barbara a ruhapróbán /Fotó: Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub/

A Nubu fiatalosan lezser, valóban modern formaruhákat tervezett a magyar sportolók számára a 2020-as tokiói olimpiára. A ruhákon a magyar zászló színsávjai nem kontúrosan, hanem ecsetvonásszerűen jelennek meg a ruhákon, ami sokkal lendületesebb, modernebb hatást kelt.

– A kimonóra emlékeztető felvonuló ruha hosszabb változatát választottam, amelyhez egy papucsot vehetünk majd fel. Nagyon jó és könnyű a ruha anyaga, és nem mellékesen, ha összehajtom, nem gyűrődik. Az elsőt inkább az olimpiai nyitó-, és záróünnepségen, a másodikat, a fehér pólószerű felsőt és szoknyanadrágot akkor viselhetjük, amikor valamilyen nem sportos programon veszünk részt. Volt egy sötétzöld szoknyanadrág is, ám én a feketénél maradtam. A harmadik egy igazán sportos ruha. Nagyon tetszik a bomberdzseki és jó hozzá a nadrág is, amelyhez egy piros cipőt választottam – sorolta az olimpikon, aki elmondta azt is, hogy a próbán mindenkiről méretet vettek, mindent felírtak, s az esetleges változtatásokat az elkövetkezendő időszakban elvégzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában