labdarúgás

2021.01.05. 09:55

Nehéz kezdés után elindultak felfelé a szénásiak

A megyei kvalifikációs bajnokság B-csoportja második helyéről várhatja a februári folytatást a Nagyszénás SE csapata. A kék-fehér alakulat két idény végi mérkőzését sem tudta lejátszani a pandémia miatt, ezek eredményeitől függetlenül azonban már bizonyosan a megyei I. osztályban tölti a pontvadászat második felét.

Gajdács Pál

20191004 Békéscsaba Békéscsaba 1912 Előre II.–Nagyszénás SE 4–0 (1–0) Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulója Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

– Tévedünk, amikor azt állítjuk, hogy a nyári változásokból megerősödve került ki a csapat? – kérdeztük Tasi Róbert játékos-edzőt.

– Számottevő változás nem volt, próbáltunk célirányosan igazolni. Takács Márk és Pásztor Dávid érkezésével a támadószekció, Kukovecz Dániel visszatérésével a védelem vált acélosabbá, de a legnagyobb erősítés számunkra mégis a tavalyi csapat egyben tartása volt. Az újszerű bajnokságban az első négy hely elérése volt az alapcél, de azért az öltözőn belül a fiúkkal ennél előrébb vártuk magunkat, és az első két helyben gondolkodtunk.

A kék mezes nagyszénásiak jó őszt produkáltak /Fotó: Imre György/

– Összességében hogyan teljesített a csapat a pályán?

– Matematikai esélyünk még tényleg van az első helyre, de szívesen mennénk mi a Szarvas mögött is tovább, csak nyerjük meg ellenük a februári rangadót. Viszontagságos idényt tudhatunk magunk mögött. Nehezen kezdődött a bajnokság, szenvedve nyertünk Okányban, majd vereséget szenvedtünk itthon a Kovácsháza ellen. Szerencsére sikerült helyretennünk a dolgokat, ennek hatására megindultunk felfelé. Tizennégyes volt az edzéslétszám, ennek hatására az erőállapotunkra sem lehetett panasz.

– Az eredményesség mindig az adott kollektíva érdeme, ugyanakkor elengedhetetlen jó egyéni produktumok nélkül. Nagyszénáson kik voltak, akik az ősszel többet tettek le az asztalra?

– Panaszom egyetlen játékosra sem lehet, hiszen mindenki a tudása szerint tette a dolgát. A kiemelések terén a hosszú sérülésből visszatérő kapuvédőnk, Magony Gergő kívánkozik az élre, aki százszázalékos edzéslátogatottságot ért el, a hozzáállása is professzionális volt, noha komoly fizikai munkával telnek a mindennapjai. A posztján egyenletes kiemelkedő teljesítményt nyújtott, nyoma sem volt a hosszú kihagyásának. A védelemben Kukovecz Dániel nyújtott kimagaslót és Zábrák Zoltán, aki a szélső hátvédként is ragyogóan megállta a helyét. A hátsó alakzatunk egyébként is rendkívül stabil volt az egész idény során. Amikor gondjaink támadtak, az leginkább a középpályán mutatkozó hiányosságainknak volt tulajdonítható. A lassabb visszazárások számlájára több elkerülhető gólt is írhatunk. Minden meccsen sok helyzetet kialakítottunk, a kapu előtt azonban gyakran határozatlanok voltunk, ezen javítanunk kell a tavaszra, hiszen erősebb ellenfelekkel szemben a helyzetkihasználáson még nagyobb hangsúly lesz.

– Melyek voltak az idény legemlékezetesebb meccsei?

– Pozitívumként a Szarvas elleni hazai sikerünket tudnám említeni, hiszen évek óta pontot sem tudtunk szerezni a szomszédvár ellen, most viszont taktikus játékkal sikerült két vállra fektetnünk. A negatív meccset a Kovácsháza elleni hazai találkozó jelentette, ahol egyértelműen csődöt mondtunk. Hiába támadtuk végig a kilencven percet, képtelenek voltunk betalálni, ellenfelünk viszont két kontrával elérte a célját. Lehetne több pontunk is, amennyiben a Mezőhegyessel szembeni két párharc valamelyikét behúzzuk. Erre inkább idegenben lett volna lehetőségünk, a hazai pontmentés tíz emberrel bravúrszámba ment.

– Mikor állnak munkába, és milyen változásokat terveznek a keretben?

– Január 5-én kezdünk, hiszen február 13-án már bajnokit játszunk, egy héttel később pedig csoportrangadó vár ránk Szarvason. Heti szinten három foglalkozásunk lesz, január 16-tól ezt hétvégi edzőmeccsek gyarapítják. Blaskó Péter biztosan távozik, ezért kapusposzton mindképpen indokolt lenne igazolni Magony Gergő mögé, de más nem jelezte távozási szándékát. Amennyiben valamelyik poszton hiány mutatkozik idény közben, akkor bátran merítünk a saját ifinkből. Vannak tehetségeink, akik velünk edzenek. Visszatér a csapathoz Liska Tamás, aki végzett a főiskolai tanulmányaival, és szélsőként vagy szélső védőként bevethető.

– Mivel lennének elégedettek az idény végén?

– Még nem egyeztettünk a vezetőséggel a tavaszi célok kapcsán, de a mezőny első felében ott lehetünk a jelenlegi állománnyal. Nagyon bízom benne, hogy a járványügyi helyzet sem állítja a sportéletet olyan kihívások elé, mint az idei évben, és ténylegesen a pályán tud majd eldőlni a bajnoki cím sorsa!

Őszi mérleg

A házi góllövőlista állása az őszi mérkőzések után:

Takács Márk Csaba 8, Juhász Norbert 7, Simon László 3, Libor Gergő, Nagy Szabolcs Dávid, Pásztor Dávid 2–2, Kukovecz Dániel, Márk Ádám Tibor, Rafaj Patrik, Szilágyi Henrik 1–1.

Helyezés: 2.

Győzelem: 9

Vereség: 1

Döntetlen: 2

Pontszám: 29

Rúgott gól: 31

Kapott gól: 13

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában