Semmi sem dőlt el

2021.01.28. 18:12

Még a negyedik helyet is elérheti a Békéscsabai MÁV

Január 12-én álltak munkába a csabai „Loki”, a Békéscsabai MÁV labdarúgói, akik Dohányos Zoltán szakvezető irányítása mellett heti három foglalkozáson gyűjtik az erőt a tavaszi kihívásokra. Ehhez jönnek pluszba szombattól a hétvégi tesztmérkőzések, melyekből négyet játszanak az akadémia korosztályos együtteseivel.

Gajdács Pál

20201002 Szabadkígyós Megyei kvalifikáció "A" 8. forduló: SZABADKÍGYÓSI SZSC - BÉKÉSCSABAI MÁV SE labdarúgó mérkőzés Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

A piros-feketék számára a mostani alapozás egy szokatlan dilemmát tartogat, nem tudják ugyanis, hogy milyen osztályra készülnek. A kvalifikációs bajnokságból hátralévő mérkőzések pótlása után az A jelű csoport negyedik és ötödik helyén egyaránt végezhetnek, de a folytatás szempontjából közel sem mindegy, melyik lesz az. Amennyiben az őszről áthozott két találkozójuk úgy alakul, hogy megelőzik a pillanatnyilag pontelőnnyel rendelkező Szabadkígyóst, abban az esetben hosszú idő után visszatérhetnének a megyei I. osztályba. Ha viszont minden marad a jelenlegi állapotok szerint, akkor a II. osztály A csoportjában töltik a tavaszt.

A piros mezes Békéscsabai MÁV csapata jól erősített a téli szünetben /Archív fotó: Imre György/

– Esetünkben a motiváltsággal nincs baj, hiszen a megye egyesekkel szemben már ősszel is érződött a társaságon a hozzáállásbeli különbség – vetette közbe felvetésünkre Dohányos Zoltán. – Komoly gondot jelent ugyanakkor, hogy a megye egyes játékosok csak ősztől szerepelhetnek majd a csabai városi kispályás bajnokságban, „átjárás” hiányában viszont máris jelezte egy-két emberünk, hogy nem vállalja a magasabb szintet, ha oda kerülünk, de mi emiatt nem szeretnénk senkit elveszíteni.

Az edző által nem nevesített labdarúgók mellett Kovács István igazol el még, aki az otthonához közel, valamelyik sárréti együttesben folytathatja karrierjét. Távozik még Turcsek Szilveszter is, aki Eleken folytatja a játékot. Érkezik ugyanakkor két, NB III.-as múlttal rendelkező játékos. A 29 esztendős Gurbán Roland a védelemben jelenthet biztos pontot, a 31 esztendős Szabó Tamás, aki orosházi színekben NB III.-as gólkirály is volt egykor, az őszi gólínségre jelenthet gyógyírt.

– Bár az új fiúk hosszabb időt kihagytak, a képességeik alapján nagy hasznunkra lehetnek, függetlenül attól, hogy végül melyik osztályban leszünk érdekeltek tavasszal. Amennyiben ez a megye egy lesz, akkor tisztes helytállásban reménykedünk, lehetőleg elkerülve a mezőny utolsó harmadát, a második vonalban viszont reális cél lehet egy dobogós pozíció – tette hozzá az edző.

A Békéscsabai MÁV SE tervezett téli programja

Január 30., szombat, 8.45:

Békéscsaba LA U19–Békéscsabai MÁV SE

Február 3., szerda, 18.00:

Békéscsaba LA U17–Békéscsabai MÁV SE

Február 6., szombat, 12.00:

Békéscsaba LA U16–Békéscsabai MÁV SE

Február 13., szombat, 13.00: Tótkomlósi TC–Békéscsabai MÁV SE (bajnoki)

Február 20., szombat, 13.00:

Kunágotai TE–Békéscsabai MÁV SE (bajnoki)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában