Amerikai futball

2021.01.18. 08:23

Már nagyon meccselne a Viharsarki Vitézek csapata

Idén még biztosan nem adja be nevezését a Divízió II. osztályba a tavaly alakult gyulai Viharsarki Vitézek amerikaifutball-csapat vezetése. Az edzéseket szabályozó rendelet miatt a játékosok külön, egyénileg tartják karban magukat, szervezett csoportos edzéseket nem tarthatnak.

Gajdács Pál

A Viharsarki Vitézek létszáma folyamatosan bővült az elmúlt hónapokban, és amíg lehetett, a foglalkozásokat már csapatrészekre lebontva tartották.

Bimbó Lajos technikai vezető, egyben a csapat egyik játékosa – aki fontos szerepet játszott abban, hogy egyáltalán most amerikaifutball-csapatról beszélhetünk Gyulán – érdeklődésünkre elmondta, hogy szinte száz százalék,

hogy ebben az évben még nem neveznek be a legalacsonyabb osztályú bajnokságba sem.

– Több olyan csapat – legjobb tudomásom szerint négy ilyen is akad az országban – van, amely hozzánk hasonlóan nemrégen alakult. Ezek vezetésével egyeztettünk, és szó lehet arról, hogy megszervezünk egyfajta bajnokságon kívüli sorozatot.

A gyulai Viharsarki Vitézek amerikaifutball-csapata, amely az idén még nem nevez egyetlen bajnokságba se

Elmondta még, hogy az együttes tagjai továbbra is kapcsolatban vannak egymással, a csapatrészek edzői pedig folyamatosan nyomon követik a játékosok felkészülését.

– A leállás nagyon rosszul jött számunkra, mivel szinte minden régebbi csapattag megvásárolta a felszerelését, és ők már kifejezetten a bajnokságra készültek fel.

A vezetés azonban az elmúlt időszakban sem tétlenkedett, amit lehet, azt igyekeznek előkészíteni, lerakni az alapjait egy majdan versenyképes csapatnak.

Bimbó Lajos elmondta, hogy az egyesület részére számtalan helyről érkezett támogatás, így nem lesz akadálya annak, hogy ne fejlődjön a csapat.

– Szeretném megragadni az alkalmat, hogy minden egyes támogatónknak megköszönjem azt a sok segítséget, amelyben részesítettek bennünket. Az egyik elsők között segítségünkre siető cég támogatásából például folyamatosan érkeznek a profi felszerelések, amelyekkel magasabb szintre tudjuk emelni a fürdővárosi amerikai futballt. Minden további segítséget megköszönünk, továbbra is várjuk a támogatók jelentkezését – fűzte hozzá Bimbó Lajos. – Vannak még bőven válaszra váró kérdések a következő időszakot tekintve, azonban mi minden erőnkkel azon leszünk, hogy így vagy úgy, de valamilyen lebonyolítási formában mérkőzéseket vívhassunk. S hogy az amerikai futball iránt nemcsak az erősebb nem képviselői érdeklődnek, arra bizonyíték, hogy egyre több hölgy jelentkezik az edzésekre – mondta a technikai vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában