labdarúgás

2021.01.25. 15:03

Élcsapattá akar válni az Okány a második vonalban

Január 12-én játékos-értekezlettel látott munkához az Okány KSK labdarúgó-csapata. A kék-fehér alakulat a megyei II. osztály A-csoportjában tölti majd a tavaszi idényt, melynek prológja gyanánt lesz még egy őszről áthozott kvalifikációs mérkőzése Csanádapácán. Mivel annak az eredményét magával viszi mindkét fél, így már február derekára „élesre kell hegyezni” a formát.

Gajdács Pál

Amennyiben a csoport sereghajtója otthonában jól veszi az akadályt Démusz Zsolt edző együttese, úgy 15 ponttal a tarsolyában, akár az első helyről is kezdheti az évad második felét. Mire ez kiderül, addig sok víz folyik le még a Holt-Sebes-Körösön is, és sok munka vár a felfrissített keretre.

– Heti szinten kettőt edzünk, a hónap végétől pedig hétvégi edzőmérkőzésekkel gyarapszik a programunk – mondta el Démusz Zsolt. – A hat hetesre tervezett időszak első felében az erőnlét megszerzésén van a hangsúly, ennek megfelelően hosszabb futások adják a foglalkozások vázát. A felkészülés második félideje viszont már a finomhangolás jegyében zajlik majd, és a taktikai-technikai dolgok kerülnek fókuszba. Egyelőre kegyes hozzánk az időjárás, gond nélkül tudjuk végezni az eltervezett penzumot, remélhetőleg minél több munkát sikerül majd elvégezni, hiszen a helyi tornacsarnok ezúttal nem áll rendelkezésünkre.

A tréner hozzáfűzte még, hogy az edzések jó létszámmal zajlanak, a játékosok hozzáállása is dicséretes. Az állományban új és régi-új arcok egyaránt akadnak.

– Az egészséges versenyhelyzet fenntartása és az őszi fluktuáció egyaránt megkövetelte azt, hogy felfrissítsük a keretet – fogalmazott Ökrös Sándor elnök. – A hozzánk kerülő játékosok egy részét jól ismerjük, emberileg és szakmailag valamennyien igazolják majd a hozzájuk fűzött reményeinket. Nem titkoljuk, hogy élcsapattá szeretnénk válni a megyei második vonalban, amely megszerezheti valamelyik dobogós helyet az évad végén.

A vezető nevesítette is az új szerzeményeket. Az érkezők közül a 36 esztendős támadó, Kardos Imre Tamás 2019 tavaszán már játszott okányi színeken, azóta gyakorlatilag csak az öregfiúk bajnokságban szerepelt, de a hozzáállása ma is példaértékű lehet a fiataloknak. Mezősasról került a csapathoz Tóth Imre Ferenc (28), aki ugyancsak csatárt játszik. A gyulai nevelésű középpályás, Susánszki Máté (25) 2014-ben 3 meccs erejéig viselte már a csapat mezét, de azután külföldön vállalt munkát. Azóta persze visszatért: hosszabb időt töltött Lőkösházán az ottani aranycsapatban, majd egy évet Gyulán, 2018 nyara óta azonban nem játszott az MLSZ versenyrendszerében. Ugyancsak a fürdővárosban lett megye egyes játékos, és szintén középpályás Tövisháti Máté János (21). A tanulmányai szólították a fővárosba, ahol a TF SE gárdájában játszotta végig a tavalyi csonka bajnoki évet. Az ősszel pihent, a távoktatás viszont lehetővé teszi számára a tavaszi okányi szerepvállalást. Szeghalomból idén télen is érkezik új játékos, igaz ezúttal „cserébe”. Baksai Zsolt (20) stabil tagja volt a szomszédos csapatnak, posztját tekintve középpályás, kvalitásai alapján pedig stabil tagja lehet az okányi együttesnek. Helyébe Mészáros Máté (25) tért vissza a szeghalmiakhoz. Rajta és az év közben leálló Szabó Barnabáson kívül a nagypályás játékot befejező Márta Péterre, valamint a második számú kapuvédőre, Sándor Csabára sem számíthat tovább a szakvezetés, akivel barátságban váltak el az útjaik.

Az átalakult csapat első idei „fellépése” a Szeghalom elleni január 30-i edzőmérkőzés lesz a füzesgyarmati műfüves pályán, a folytatásban pedig még a Sarkaddal és a Méhkerékkel gyakorolnak.

Az Okány KSK tervezett téli programja

Január 30., szombat, 16.30: Okány KSK–Szeghalmi FC (Füzesgyarmat)

Február 6., szombat, ?: Okány KSK–Sarkadi KLE (helyszín és kezdési időpont később)

Február 13., szombat, 15.00: Okány KSK–Méhkeréki SE (Gyula)

Február 20., szombat, 13.00: Csanádapácai EFC–Okány KSK (kvalifikációs bajnoki)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában