Labdarúgás

2021.01.04. 09:17

Blaskó Péter távozik, Liska Tamás János visszatér a Nagyszénáshoz

A megyei pontvadászatokban érdekelt csapatok közül elsőként Nagyszénáson állnak munkába, ahol a labdarúgók már január 5-én elkezdik a téli felkészülést. A szokatlanul korai kezdést az előrehozott bajnoki nyitány indokolja, a kék-fehérek ugyanis február 13-án már kvalifikációs mérkőzést játszanak a Csanádapácával.

G. P.

Archív felvétel /Fotó: Kiss Zoltán/

Fotó: Kiss Zoltán

Tasi Róbert együttese a B-csoportban érdekelt, de korábban eldőlt, hogy az idény második felét a megyei I. osztályban kezdheti. A folytatást illetően már csak egyetlen nyitott kérdés van: hány ponttal indíthatja az új szakaszt. A nyolcas pillanatnyi állása szerint 8 egységgel rendelkezik, de még hátra van február 20-án a szarvasi csoportrangadó, ahol ezt tovább gyarapíthatja.

A téli program szerint heti szinten három edzést tart a csapat, amit január 16-tól szombati edzőmeccsek tesznek változatosabbá. A Csongrád, a Szentes megye-egyes gárdáival, továbbá a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U19-es együtteseivel tesztelnek majd a szénásiak, a pályájuk kímélése miatt kivétel nélkül házon kívül.

Archív felvétel /Fotó: Kiss Zoltán/

A csapattól a több játék reményében biztosan távozik a második számú kapus, Blaskó Péter, aki a remekül teljesítő Magony Gergő mögött kevés lehetőséghez jutott. Helyére vagy egy rutinos portás kerülhet, vagy az ifisták hálóőre, Valuk Adrián léphet előre. Mellette a 16 éves Kókai Ádám is bemutatkozhat tavasszal a felnőttek között, a már eddig is szerephez jutó saját nevelésű fiatalokon túl. Beilleszkedésüket megkönnyíti, hogy együtt edzenek az első kerettel, ráadásul a korosztályos bajnokikon is Tasi Róbert irányítja őket.

Visszatér a 22 éves saját nevelésű szélső, Liska Tamás János, aki távoktatásban fejezi be kecskeméti főiskolai tanulmányait, így kézenfekvő, hogy hazatérjen Nyárlőrincről, ahol az elmúlt két évet töltötte, az ottani megye kettes gárdából.

A tavaszi hivatalos célkitűzéseket a keret véglegesítését követően határozzák meg a vezetők, azonban a pillanatnyi állapotokat figyelembe véve, nem szívesen adnák alább a mezőny első felénél, ami számszerűen az első hat hely egyikét jelenti.

A Nagyszénás SE tervezett téli programja:

Január 16., szombat, 11.00: Csongrád TSE–Nagyszénás SE

Január 23., szombat, 10.00: Békéscsaba LA U19 „A”–Nagyszénás SE

Január 30., szombat, 10.00: Békéscsaba LA U19 „B”–Nagyszénás SE

Február 6., szombat, 10.00: Szentesi Kinizsi-SZTE–Nagyszénás SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában