labdarúgás

2021.01.16. 17:18

Egy győzelem, egy vereség a csabaiak mérlege

Szombaton a Békéscsaba 1912 Előre a Debreceni EAC és a Kecskeméti TE csapatát fogadta a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia műfüves pályáján.

V. L.

20210116 Békéscsaba Békéscsaba 1912 Előre DEAC futballmérkőzés fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Békéscsaba 1912 Előre–Kecskeméti TE 1–0 (0–0)

Labdarúgás Felkészülési mérkőzés, Békéscsaba. zárt kapuk mögött. V.: Barta T. Békéscsaba: Krnács – Nagy S., Farkas M., Bora, Kasik Á. – Hodonicki, Szabó P., Király P. – Gránicz, Lukács R., Paudits. Játszott még: Uram (kapus), Máris, Kitl, Zelik, Fazekas. Vezetőedző: Preisinger Sándor. Kecskemét: Mészáros P. – Puskás G., Gál, Koszó, Grünvald – Vágó, Károly, Jakab – Tóth D., Puskás Z., Costantinescu. Játszott még: Asztalos, Kis B., Lékai, Szalai G., Szalai J., Lukács J., Hatvani, Bodor Z., Ludasi, Popgeorgiev. Edző: Gombos Zsolt.

Szombaton két felkészülési mérkőzést is játszott az NB II.-es Békéscsaba 1912 Előre együttese. Az első találkozón az NB III. Közép csoportjának listavezetője a Kecskeméti TE volt a lila-fehérek ellenfele. A vendégeknél bemutatkozott a védelemben a most igazolt, korábban Békéscsabán is megfordult Koszó Balázs.

A Kecskemét együttesét sikerült legyőzniük az előréseknek /Fotó: Bencsik Ádám/

A műfüves pályán lejátszott találkozón, az első félidőben az NB II.-es hazaiak voltak enyhe mezőnyfölényben, de helyzeteket is kialakítottak, de nem tudták bevenni a vendégek kapuját. A kecskemétiek is vezettek néhány veszélyes akciót, de a csabai kapu előtt elfogyott a tudományuk.

Fordulás után a csere játékosok is lehetőséget kaptak, a vendégek teljes sort cseréltek. Jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, a békéscsabaiak a 82. percben a csereként beállt Máris Dominik góljával megszerezték a vezetést, s mint később kiderült ez volt a győztes találat. A látottak alapján a hazaiak sikere megérdemelt.

Békéscsaba 1912 Előre–Debreceni EAC 0–1 (0–1)

Felkészülési mérkőzés, Békéscsaba. zárt kapuk mögött. V.: Iványi. Békéscsaba: Uram – Czvalinga M., Fazekas, Czvalinga Á., Csicsely D. – Sipaki, Zelik, Kitl, Pap Sz. – Máris, Csicsely J. Játszott még: Bukor. Vezetőedző: Preisinger Sándor. DEAC: Tóth D. – Bényei B., Papp F., Szabó K., Orosz – Sárosi, Sármány, Nikitscher, Nagy K. – Kundrák, Sidibe. Játszott még: Urbán, Kenderesi, ifj. Sándor T., Spitzmüller, Gajda, Nagy Z., Rezes. Vezetőedző: Sándor Tamás.

A második szombati mérkőzésen az NB II-es sereghajtó DEAC volt a lila-fehérek vendége. A debrecenieknél pályára lépett a napokban magyar állampolgárságot szerzett, 40 éves, egykori szenegáli válogatott csatár, Ibrahim Sidibe, valamint a DVSC-től próba érkezett, korábbi békéscsabai szélső hátvéd, Bényei Balázs, és a támadó, Kundrák Norbert. A csabaiaknál ezen a találkozón a fiatalok kaptak lehetőséget.

Az Előre kikapott a Debrecentől /Fotó: 1912elore.hu/

Az első félidőben többet birtokolták a labdát a vendégek. A 28. percben a békéscsabai 16-oson belül elkövetett szabálytalanságot követően 11-eshez jutott a DEAC, amit a rutinos Sidibe értékesített.

Fordulás után a hajdúságiaknál több cserejátékos is pályára lépett, köztük korábbi NB I-es labdarúgók, így Rezes László, Nagy Zoltán és néhány éve az Előrében is megfordult Spitzmüller István. A második félidőben már kiegyenlített játék folyt a pályán, időnként ügyes megmozdulásokat is bemutattak a csabai fiatalok, akik két nagy lehetőséget is elpuskáztak.

Preisinger Sándor: – Elsősorban az volt ma a lényeg, hogy mindenki tudjon mérkőzést játszani és meglegyen a megfelelő terhelés. Tudtam, hogy kicsit nehézkes lesz a vége, mert még ott azért nem tartunk, de a felkészüléshez mindenképpen szükséges, hogy 90 perceket játszanak a srácok. Szerintem mind a két mérkőzésen rendben voltunk, hiszen a második meccsen a fiatalok is jól pörögtek, és megfelelő ellenfelei voltak egy NB II.-es csapatnak. Itt azért azt szerettem volna látni, hogy hányan érik el azt a szintet, hogy esetleg az első csapatban is tudjanak majd játszani és látszott, hogy egy-két fiatalra lehet számítani, úgyhogy ennek örültem. Az első meccs is rendben volt – tudtam, hogy nem leszünk frissek, de nem is ennek van még itt az ideje.

Hétfőn Algyőre utazik az Előre, ahol egészen péntekig edzőtáborban készül. A napi két edzést úszás, videózás és regenerációs foglalkozások egészítik ki. A csapat január 20-án, szerdán 18 órától a Csongrád-Csanád megyei I. osztályú bajnokságban negyedik helyen álló Algyővel mérkőzik, majd január 23-án, szombaton 11 órától az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen játszik felkészülési mérkőzést a Szent Gellért Fórumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában