kézilabda nb ii.

2020.12.18. 09:26

Két fronton is helytálltak a szarvasiak

A Szarvasi NKK az egyetlen csapat az NB II.-es női bajnokság Délkeleti csoportjában, amely az összes őszi találkozóját, azaz tíz mérkőzést le tudott játszani.

Gajdács Pál

A pontvadászatnak nagy részben fiatal, 15-20 éves játékosokkal nekivágó együttes 6 pontot gyűjtött össze és a 8. helyen áll. Tegyük hozzá, a Szarvas mögött állók közül két csapat, a Bácsalmás és a Kecskemét U22 is feleannyi találkozót játszott csak le, mint a Körös-parti gárda.

– Nagy öröm, hogy minden mérkőzésünk lement, mert ez azt jelenti, hogy elkerült bennünket a járvány – jegyezte meg Száva Flórián, a Szarvasi NKK edzője. – Az ifiknek is csak egy találkozót, a Mezőtúr ellenit kellett elhalasztani az ellenfél kérésére. Az viszont nagyon szomorú, hogy a bajnokságban ennyi mérkőzés elmaradt.

A tréner elmondta, hogy klubjukban az utánpótlás prioritást élvez, gondolva arra, hogy a jövőben még inkább alapozhassanak rájuk. Már most egy abszolút fiatal csapattal indultak neki a szezonnak, kiegészítve néhány felnőtt játékossal.

– Odafigyelünk a fiatalokra, akik már most meghatározó szerepet játszottak a felnőtt csapatban, amellett, hogy az ifiben is szerepelnek, méghozzá nagyon jól, hiszen négy pont előnnyel, húsz egységgel vezetik a bajnokságot – folytatta Száva Flórián – Orosházáról hárman érkeztek kettős játékengedéllyel, de ketten csak egyszer léptek pályára, mert az anyaegyesület – teljesen jogosan – a vírushelyzet miatt később óvatosságból már nem adta ki őket. Négy pont volt a kitűzött cél, mert az ifistáknak nagyon leterhelő volt egy napon két mérkőzés. Az ellenfelek azonban megerősödtek, ezért kértük az NB I.-es rutinnal rendelkező Szabó Tünde segítségét.

– Három mérkőzést egymás után megnyertünk, kettőt idegenben, Kecskeméten és Szeghalmon, majd amivel magunkat is megleptük, otthon jó játékkal a K. Szeged SE ellenit is. Abszolút reálisnak tartom a hat pontot. Azért fájó volt, hogy hazai pályán veszítettünk a Mezőtúr ellen, azt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk.

Az edző szerint az Algyő felfelé lóg ki a bajnokságból, amit szorosan követ a Hódmezővásárhely és még ide sorolta a Gyulát is. A középmezőnyben nagyjából egyforma képességű csapatok vannak. S hogy mit lehet remélni tavasszal?

– Kedvező a sorsolásunk. A Kecskemét, a Szeghalom, a Csorvás, a Bácsalmás és a Gyomaendrőd is hozzánk látogat, vagyis tíz pont megszerezhető. Bízom benne, hogy komplett kerettel tudunk majd kiállni, s akkor a hatodik–nyolcadik hely környékére odaérhetünk.

Megtudtuk még, hogy a játékoskeretben egy változás történt, Mezőtúrról visszatért soraikba a rutinos szélső, Buzási Orsolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában