kézilabda Nb I. - galériával

2020.12.30. 19:08

Jól küzdött a fiatal Békéscsaba

EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE–Motherson-Mosonmagyaróvári KC 23–30 (12–15)

Nagy Tibor

20201230 Békéscsaba Békéscsabai ENKSE Motherson Mosonmagyaróvári KC kézilabda mérkőzés fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Kézilabda NB I.-es női mérkőzés, Békéscsaba, Evangélikus sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Medve R., Südi P. Békéscsaba: MISTINA K. – Andróczki F. 2, Iván 3, KUKELY A. 6, J. Agbaba 1, Török F. 1, Kukely K. 2. Cs.: Szabó D., Csizmadia F. (kapusok), Giricz 1, BUCSI 7 (6), Csepregi. Vezetőedző: Vida Gergő. Mosonmagyaróvár: SZEMEREY ZS. – Katona F. 6 (1), KOVÁCS P. 4, TÓTH E. 6, Horváth B., SZARKOVÁ 10, Hajtai V. 1. Cs.: Herczeg L. (kapus), Gyimesi, Domokos D. 1, Sirián, Hudák, Stranigg Zs. 1, Lancz B. 1. Vezetőedző: Gyurka János.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 3/1.

A eredmény alakulása: 5. perc: 1–3. 7. p.: 3–3. 16. p.: 6–6. 20. p.: 6–8. 25. p.: 7–12. 29. p.: 12–13. 33. p.: 12–17. 41. p.: 15–20. 47. p.: 19–22. 51. p.: 22–23. 57. p.: 22–28.

Családias hangulatban, zárt kapuk mögött kezdődött a női Európa-bajnokság utáni első bajnoki mérkőzés.

 

A Békéscsaba a várt lelkesedéssel kezdte a találkozót, az első gólt azonban mégis a vendégek válogatott játékosa, Tóth Eszter lőtte. A folytatásban felváltva estek a gólok, a felek között egy-két gólnyi különbség volt. A 16. percben Vida Gergő a csabaiak mestere időt kért. Mistina kapus bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy az eredmény szoros maradjon, azonban az első félidő végéhez közeledve a vendégek belehúztak, a két-három gólos különbség állandóvá vált. Az első félidő utolsó fél percében két gólt lőttek a vendégek, így alakult ki a szünetben három gólos óvári előny.

Fordulás után támadásban sokat hibáztak a békéscsabai lányok, igaz a lila-fehérek védekezése jó volt. A hazaiak három gólra feljöttek a 38. percben, de közelebb nem tudtak kerülni a több minőségi cserével rendelkező vendégekhez. Az óváriak pedig szemfülesen figyelték az apró hibákat is, melyeket sikeres kontráikkal rögtön ki is használtak. A 43. percben ötgólos mosonmagyaróvári vezetésnél időt kért Vida Gergő, a békéscsabaiak fiatal vezetőedzője, hogy tanácsokat adjon tanítványainak. Ebben az időszakban Kukely Anna, és Bucsi Lili góljaival tartotta a lépést az Előre NKSE, ám a kapufa sem állt sokszor a hazaiak mellé. Az 51. percre a csabaiak mégis feljöttek, egy gólra (22–23).

A találkozó hajrájában a fáradó, fiatal csabai lányok hiába küzdöttek összeszorított fogakkal, fokozatosan elhúzott mellőlük a tabella harmadik helyén álló vendégcsapat, amely végül hétgólos megérdemelt győzelmet aratott. A lila-fehéreknek nincs szégyenkezni valójuk, emelt fővel várhatják az újévet.

Vida Gergő: – Ezt a sebességet nehéz hozni, amit az óvári felnőttek mutattak. Dinamikus játékot játszottak, nálunk a fiatal játékosok nem tudták ezt a ritmust felvenni. Sajnos kevés cserelehetőségem volt. Igyekeztünk alkalmazkodni, de a végén hiba csúszott a gépezetbe a ziccereknél. Bízom benne hogy egyre többen leszünk, és behúzzuk azokat a mérkőzéseket, amelyek fontosak nekünk.

Gyurka János: – Három hónap után játszottunk ismét bajnoki mérkőzést, ami meglátszott a teljesítményünkön. Rendkívül hiányzik az adrenalin. Ez meglátszódott a meccs elején is, lehetett volna nagyobb különbség is. Pontatlanok voltunk, kapkodóvá váltunk, de a sebességre nem lehet panaszunk. Jól működtek a páros kapcsolataink, meg tudtuk állítani az ellenfél rendkívül szervezett támadásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában