ultrafutás

2020.11.09. 15:59

Zétényi Szvetlána nyerte a huszonnégy órás magyar bajnokságot

Az eddigi második legjobb magyar eredménnyel még a férfiak mezőnyében is a második helyen végzett a Balatonalmádiban október végén megrendezett 24 órás ultrafutó magyar bajnokságon Zétényi Szvetlána, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ultrafutója.

Gajdács Pál

Beküldött fotó

Egy ilyen hosszú viadal számtalan kihívás elé állítja a futókat. A békéscsabai sportoló 24 óra alatt irdatlanul nagy távolságot, 233,243 kilométert tett meg.

– Az idei év mondhatni rendhagyó minden tekintetben, miért lenne ez más a futóversenyek kapcsán – kezdte beszámolóját Zétényi Szvetlána. – A huszonnégy órás és a száz kilométeres magyar bajnokság eredeti kiírása Balatonfüredre szólt, melyet lemondtak, a verseny előtti napokban derült ki, hogy Balatonalmádiban mégis megrendezik. Ilyen előzményekkel álltunk rajthoz szombaton tíz órakor. Az esemény különlegessége – azon túl, hogy egy majd két kilométeres pályán köröztünk –, az, hogy ugrottunk egyet az időben, hiszen vasárnap hajnalban kellett az órát visszaállítani, amit mi a pályán körözve élhettünk meg. Az időjárással szerencsések voltunk, mert kellemes futóidő volt végig, az éjszaka folyamán sem fáztunk, a szél szinte alig fújt, és az eső is csak vasárnap reggel frissített fel minket. A pálya – azt leszámítva, hogy volt rajta egy durván egy méter emelkedésű híd és a teljes kör harmincöt százalékát térkő adta –, egész ideális volt, amit az eredmények is igazolnak.

Beküldött fotó

Szvetlána ezzel az eredménnyel a magyar örökranglista második helyén áll Bérces Edit után. Összesítésben is az előkelő ezüstérmes helyezést érte el.

A csabai klubot képviselte Simon György is, aki szintén kiváló eredményt ért el, a harmadik leghosszabb távolságot megtéve.

A Kopp Békéscsaba AC eredményei. Nők: 1. Zétényi Szvetlána 233,342 km. Férfi: 3. Simon György 202,511 km.

A versenyen elért eredmények nem születhettek volna meg Maráz Zsuzsanna edző, Plavecz Andrea és Gyenge László segítők, Békéscsaba város, valamint a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club támogatása, munkája nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában