birkózás

2020.11.07. 13:46

Szél Anna bronzérmes lett a varsói nemzetközi viadalon

A felnőtt nők küzdelmeivel folytatódott a nagyszabású varsói nemzetközi verseny, amelynek pénteki versenynapján két magyar, az Európa-bajnok Barka Emese, valamint a kétszeres kadet Eb-győztes Szél Anna, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője képviselte hazánk színeit.

V.L.

Szél Anna balról a harmadik /Fotó: Magyar Birkózó Szövetség/

A még mindig csak juniorkorú Szél Anna a 62 kilogrammosok között ölthette magára a címeres mezt. Az ifjúsági olimpiai ezüstérmes orosházi versenyző az első fordulóban a tavalyi felnőtt világbajnokság török résztvevőjét, Aksoyt technikai tussal győzte le, majd ugyancsak technikai tussal kapott ki az U23-as Európa-bajnok orosz Fomenkótól. A bronzcsatában Szél Anna nagyot küzdött, de a hajrában 4–3-as vezetésnél sikerült kétvállra fektetnie a hazai pályán versenyző Wolczynskát, aki egyébként az idei lengyel bajnok, valamint junior világbajnoki-bronzérmes, Eb-ezüstérmes birkózó.

Szél Anna balról a harmadik /Fotó: Magyar Birkózó Szövetség/

Barka Emese igencsak jó délelőttöti programot zárt a lengyel fővárosban, hiszen mindhárom mérkőzését megnyerte az 57 kilogrammos súlycsoportban. Kezdésként a junior vb-harmadik kirgiz Anarkulovát múlta felül 7–1-re, majd szoros csatában legyőzte az idei Európa-bajnok moldovai Nichitát (8–8 lett a vége, négy pontos akció döntött Emese javára) és a junior Európa-bajnok lengyel Gilt (9–1) is a döntőbe vezető úton. A remek menetelés után aztán jött a hidegzuhany, Barka Emese a döntőben jócskán alul maradt az idei orosz bajnok Csumikovával szemben, 12–0 lett a mérkőzés vége az U23-as Eb-bronzérmes orosz birkózó javára. Magyarország első felnőtt női Európa-bajnok birkózója a lengyel fővárosban ezüstéremmel tért vissza a nemzetközi porondra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában