Dzsudó

2020.11.02. 16:43

Perecz Márk aranyérmes a serdülő bajnokságon 

A hétvégén rendezték meg a Serdülő B korcsoportos fiúk országos bajnokságát. A győri Olimpiai Sportparkot hetvenhárom egyesület 280 fiatal dzsudósa töltötte meg. A Békés Megyei Kano Judo SE újabb magyar bajnokkal gazdagodott a 12 éves Perecz Márk személyében.

Verasztó Lajos

A fiatal békéscsabai tehetség korábban is megmutatta tudását kétszeres diákolimpiai bajnok, és ezen a versenyen szerezte meg második országos bajnoki címét. Perecz Márk a -66 kg-os súlycsoport legfiatalabbjaként lépett tatamira egy korcsoporttal feljebb, a korkülönbség nem okozott neki akadályt szó szerint végigsöpört a mezőnyön. Három győztes mérkőzés után a dobogó legfelső állhatott az idősebbek között.

Gyáni János edző így nyilatkozott ifjú tanítványáról:

– Hatalmas fejlődést látok Márkón, minden nap ott van az edzésen, és az ifjúsági korosztályú Kiss Hubával példaértékűen dolgoznak együtt, nagy húzóerők egymásnak, ez a sok munka most kifizetődött. Ilyen magabiztosan még nem versenyzett, ami mutatja, hogy ő is érzi mindent megtett a megfelelő felkészülés érdekében. A karantén és az edzések kihagyása mindenkit megviselt, ő azonban akkor sem adta fel, instrukciót kért és otthon is készült, bajnok akart lenni, ami sikerült is. Nagyon büszke vagyok rá, tovább folytatjuk az eredményes munkát nem állunk meg két bajnoki címnél.

A tehetséges Perecz Márknak még hátra van a saját korosztályos bajnoksága, ahol az újdonsült bajnok nagy esélyesként léphet majd a tatamira.

A hétvége eseményekkel telinek ígérkezik a Békés Megyei Kano Judo SE sportolói számára. A válogatott Özbas Szofi, a budapesti felnőtt Grand Slam bronzérme után Horvátországba utazik, és november 5-én Porecsben a junior Európa-bajnokságon lép tatamira képviselve Magyarországot, és egyesületét.

Gyáni János elmondta a junior kontinens viadalra a szövetségi kapitányok utaznak ki, így Radics Attila helyettesíti őt az Eb-n, mivel az egészségügyi helyzet nem engedi meg, hogy a csabai edző is utazzon.

– Nincsenek konkrét elvárásaim Szofival kapcsolatban, és nem is szeretünk úgy fogalmazni, hogy az aranyért megyünk, mi csak bizonyítani szeretnénk. Tavaly sikerült aranyérmet nyernie, és biztos vagyok abban, hogy Özbas Szofi most is kihozza magából a maximumot.

Eközben hazánkban a hétvégén rendezik meg a Diák A, és B korosztályos országos bajnokságot, amelyen Gyáni János tanítványai újabb sikereket érhetnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában