Dzsudó

2020.11.05. 15:01

Özbas Szofi kiesett a junior Eb-n

A horvátországi Porecsben a cselgáncs junior Európa-bajnokságon címvédőként lépett tatamira csütörtökön Özbas Szofi, a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzője. A 63 kg-osok között huszonnégyen próbáltak szerencsét, köztük két magyar dzsudós, a békéscsabai fiatal mellett Varga Brigitta, a KSI sportolója.

V. L.

A csoportmérkőzések második fordulójában – Özbas Szofi kiemelt volt – egy igen jelentős versenyzői múlttal rendelkező ellenfél, a holland Joanne van Lieshout ellen lépett a tatamira. A holland dzsudós aranyérmet nyert 2019-ben a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A fiatal sportolónő Hollandia országos bajnoka volt az U15, U18 és U21 korosztályokban. Anyja Claudia Moors korábban volt holland junior bajnok, és négyszeres felnőtt holland bajnoki érmes. Joanne 2018-ban Szarajevóban bronzérmet nyert a korosztályos Eb-n, 2018-ban a csapattal ezüstérmes, 2019-ben pedig bronzérmes lett a kontinens-viadalon. Két évvel ezelőtt aranyérmet szerzett a kadettok Európa-kupáján Teplicében, és Győrben. Ebben az évben a harmadik helyet szerezte meg a belga nyílt bajnokságon Herstalban.

A két sportoló csatájában ezúttal a holland dzsudós nyert, aki 3 perc 9 másodpercnél iponnal győzött, így a junior Európa-és világbajnok magyar versenyző búcsúzott a további küzdelmektől. A másik magyar dzsudós Varga Brigitta is az első fordulóban esett ki, aki szintén egy holland lánytól szenvedett vereséget.

Özbas Szofi továbbra is Porecsben marad, hiszen a jövő héten az U23-as Európa-bajnokságon is tatamira lép, és ahogy edzője, Gyáni János mondta, reméljük ott javítani tud majd, hiszen a tudása megvan hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában