Röplabda

2020.10.10. 18:47

A vártnál nehezebben, de nyert a Békéscsabai RSE

MTK Budapest–Swietelsky-Békéscsabai RSE 0:3 (–22, –26, –13).

G. P.

Fotó: BRSE Facebook oldal

Forrás: BRSE Facebook oldal

Röplabda Extraliga női mérkőzés, Budaörs, zárt kapuk mögött. V.: Kiss Z., Soltész. MTK: Godó 11, Papp O. 9, Vezsenyi 9, Szerencsés-Miklai 11, Kilyénfalvi 5, Durst 1. Cs.: Császár (liberó), Borsos, Lesi, Berkó, Petri. Vezetőedző: Leiszt Máté. Békéscsaba: Vander Weide 17, Pekárik 10, Drpa 9, Bezsonova 17, Zólyomi 4, Kosekova 1. Cs.: Molcsányi (liberó) Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor

Az eredmény alakulása. 1. szett: 0:2, 8:6, 13:16, 19:22, 21:22. 2. szett: 5:4, 11:8, 16:16, 19:17, 23:24, 26:26. 3. szett: 0:4, 3:8, 6:12, 12:21, 13:24.

Az Extraliga 2. fordulójában az MTK Budapest ideiglenes, budaörsi otthonába látogatott a szezont a Vasas Óbuda elleni győzelemmel kezdő Swietelsky-Békéscsabai RSE. Az előző találkozóhoz képest két helyen változtatott Tóth Gábor vezetőedző. A kisebb húzódással bajlódó Glemboczki Zóra helyett Anastasia Bezsonova kezdett, míg center poszton ezúttal Zólyomi Rebeka kapott bizalmat volt csapata ellen.

Fotó: BRSE Facebook oldal

A mérkőzést a BRSE 2 pontja vezette fel, de gyorsan egalizáltak a fővárosiak. Elég volt pár csabai hiba és az MTK vezetett. Tóth Gábor időkéréssel rendezte a sorokat és amikor Drpa mellé Bezsonova is felzárkózott a pontszerzésben, akkor újra a Békéscsabánál volt az előny. Mindent megtett az zárkózás érdekében a hazai együttes, 13:11-es csabai vezetésnél Leiszt Máté időt kért, azonban egy pontnál közelebbre nem kerültek Szerencsés-Miklaiék, így ha nem is zökkenőmentesen, de megnyerte az első játékrészt.

A második szett elején ellépett az MTK, 8:4-nél időkérésre kényszerült a BRSE, amelynek a volt válogatott Szerencsés-Miklai Zsanett okozta a legtöbb problémát. Ennek eredményeként csökkent ugyan a differencia, de a viharsarki gárda csak futott az eredmény után. Aztán újabb fordulat jött, megszilárdult a vendégek nyitásfogadása, amiből támadásban tudtak építkezni, így 14-nél utolérték ellenfelüket. Nem adta olcsón a bőrét Leiszt Máté alakulata, és újra átvette a vezetést. A hajrá nagy küzdelmet hozott, melyet nyitásrontások tarkítottak, végül harmadik szettlabdájával élni tudott a Békéscsaba, és ha nagy nehezen is, de hozták ezt a felvonást is.

A harmadik játékrész az amerikai Vander Weide nyitás sorozatával kezdődött, de a csabai együttes a későbbiekben sem vette le lábát a gázpedálról. Ahogy javultak szerváik, úgy bizonytalanodott el a hazaiak védelme. Jelentős különbség alakult ki annak ellenére, hogy számos hiba csúszott a BRSE játékába, de amikor kellett helyén volt a csapat esze és szíve. A hajrában Zólyomi Rebeka pontjaival növelte előnyét a Csaba, míg a találkozó végére Marta Drpa bombája tett pontot.

Mindez azt jelenti, hogy a Swietelsky-Békéscsabai RSE két forduló után, két győzelemmel várja a folytatást.

Leiszt Máté: – Gratulálok a csapatomnak, hogy az első két szettben méltó ellenfelei tudott lenni az egyik bajnokesélyes együttesnek! Tóth Gábor: – Alapjaiban határozta meg az első két szettet, hogy nem tudtunk az általam elvárt lendülettel kezdeni. Ennek ellenére megvan a három pont, viszont egyáltalán nem lehetünk elégedettek, ennél sokkal többet várok el a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában