Röplabda

2020.10.01. 15:31

Az Extraligában és a Magyar Kupában is a döntőbe jutás a cél

Az előző, koronavírus-járvány miatt félbeszakított idény első helyezettje, a Vasas Óbuda ellen kezdi meg vasárnap az Extraliga új idényét a tavalyi kiírásban 4. helyen álló Swietelsky-Békéscsabai RSE női csapata.

Gajdács Pál

A csabaiak nyáron érkezett centerétől, Zólyomi Rebekától jó teljesítményt várnak /Fotó: Kiss Zoltán/

Forrás: Kiss Zoltán/archív

Fotó: Kiss Zoltán

Tóth Gábor, a BRSE nyáron kinevezett vezetőedzője a héten záruló felkészüléssel kapcsolatban megjegyezte, hogy idén nem külföldi, hanem magyar topcsapatok ellen játszottak edzőmérkőzéseket.

– Apróbb zökkenőktől eltekintve – sérülés, kisebb betegség – jól sikerült a felkészülés, melyet tökéletes feltételek között a Békéscsabai Röplabda Akadémián végeztünk – jegyezte meg a 36 éves szakember, amely a tavalyihoz képest egy szinte teljesen kicserélődött játékoskerettel, új légiósokkal is dolgozik.

A csabaiak nyáron érkezett centerétől, Zólyomi Rebekától jó teljesítményt várnak /Fotó: Kiss Zoltán/

– Mind az öt külföldi játékos más rendszerből jött, az amerikai Lindsey Vander Weide hazájában például nem helyezik annyira a hangsúlyt a védekezésre. A hatalmas intelligenciával rendelkező szerb Marta Drpa is beilleszkedett, biztos pont a kezdő hatosban. Vegyes a keretünk, és szinte mindenki fiatal. Volt munkánk bőven, nem is vagyunk még készen, próbáljuk a mi stílusunkat megtalálni, de jó úton haladunk, még ha az nem is lesz mindig rövid és egyenes.

S hogy milyen ez a stílus?

– Támadószellemű, de fegyelmezetten védekező. Csapatunk magas, jó fizikumú, amit a pályán is demonstrálnunk kell – tette hozzá a fiatal vezetőedző.

A Békéscsabai RSE alapvető célja a most kezdődő Extraligában és a Magyar Kupában is az éremszerzés.

– Nem mondunk le a legfényesebb érem megszerzéséről sem, szeretnénk mindkét sorozatban döntőbe jutni – ecsetelte Tóth Gábor. – Ha az egészségügyi helyzet engedi, és végigmennek a küzdelmek, akkor az utóbbi évek legkiegyensúlyozottabb bajnoksága elé nézünk, a Vasas, a Nyíregyháza, a Kaposvár és a BRSE bárhol bármelyik csapatot legyőzheti. Végig ott kell lennünk a tűz közelében, nem lehet a szezon végére hagyni a csúcsformát, ezért nyilván lesz rajtunk nyomás. Ezen dolgozunk minden egyes nap, hiszen a klubunk eddigi eredményei is erre köteleznek bennünket.

A Vasas Óbuda elleni nyitányról Tóth Gábor így beszélt:

– Mindenkinek fontos a jó szezonkezdés. Egyik csapat sincs még teljesen készen, nem lesz topformában, de ennek ellenére mindkettő felkészült. Szoros, parázs csatára számítok vasárnap, amit a jobb fizikum fog eldönteni.

A találkozót élőben közvetíti az M4 Sport+, a kezdési időpont 17 helyett 19 óra.

A bajnokság lebonyolítása

Az Extraliga alapszakaszában két kört játszanak a csapatok, mind a 8 bejut a rájátszásba. Itt az 1-4. helyezettek választhatnak maguknak ellenfelet az 5-8. helyen zárók közül úgy, hogy elsőként az alapszakasz győztese választ. A február végén rajtoló playoffban minden párharc az egyik fél 3. győzelméig tart, a 7. helyért rendezendő helyosztó vesztese a szezon végén búcsúzik az élvonaltól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában